Пляцок Вишнева нічка

Пляцок Вишнева нічка

Один з моїх улюблених пирогів - тертий. Терті пироги напевно одні з найпростіших, не потребують великих зусиль в приготуванні, тісто можна приготувати заздалегідь і заморозити, що дууже зручно. Виглядають такі пироги завжди дуже гарно в розрізі, а про оформлення не потрібно переживати взагалі - посипав пудрою і готово. Ну і начинки))) з ними можна експериментувати як завгодно, головне щоб вони не були рідкі.
Сьогодні пропоную вам приготувати мій авторський пляцок Вишнева нічка. Смак вишень, маку і апельсина гармонує з пісочним тістом, а аромат просто надзвичайний! Сьогодні я готувала його з вишневим варенням, чекаю сезону свіжих вишень, з ними пляцок виглядатиме ефектнішим (макову і вишневу начинки добре буде видно, в мене вони на фото зливаються)

Список ингредиентов

  • підморожений маргарин250г
  • борошно 550г
  • сметана2 ст.л
  • яйця1 ціле і 3 жовтки
  • цукор1 скл
  • амоній
  • какао 20-22%2 ст л
  • для начинки 1 - мак3 скл
  • роздинки 100г
  • цедра апельсина (або апельсинові цукати)з 1 шт (за смаком)
  • цукор 100г
  • для начинки 2 - охолоджені білкиз 3 яєць
  • цукор 50г
  • деко, склянка 35*25см, 200мл
  • цукрова пудрадля прикрашання

Способ приготовления

Для тіста змішуємо борошно з цукром і амонієм, натираємо в борошно підморожений маргарин. Додаємо яйце і жовтки, сметану і замішуємо м'яке тісто. Ділимо тісто на 2 частини. Одну з частин ділимо ще на дві. До однієї з них додаємо какао. Все тісто кладемо в морозилку для підморожування приблизно на 1 годину. Для зручності при натиранні я ділю маленькі частини тіста ще на 4.
Коли тісто добре охолоне формуємо пляцок таким чином - половину тіста розкатуємо скалкою (або натираємо на грубій терці) і викладаємо на деко, кладемо начинку 1, тоді начинку 2, натираємо світлу частинку тіста, тоді начинку 3, натираємо темну частинку тіста.
Начинка 1 - мак залити киплячою водою, прокип'ятити 5 хв і перемолоти з цукром. Додати родзинку і цедру апельсина чи цукати.
Начинка 2 - якщо готуємо зі свіжих вишень, то почищені вишні добре відтиснути. Сік, який утворився змішати з соком 1 апельсина і довести об'єм до 250мл водою при необхідності. Додати до соку цукор і крохмаль, ретельно вимішати щоб не було грудочок і проварити на невеликому вогні до загустіння. Вишні змішати з манкою.
Якщо готуємо начинку з варення, то проціжуємо його через дрібне сито і даємо добре стекти рідині, вишні відтискаємо. Об'єм соку доводимо до 250 мл, всипаємо крохмаль, додаємо лимонний сік, добре вимішуємо і варимо на повільному вогні до загустіння.
В пляцок першим викладаємо загущений вишневий сік, на нього вишні.
Начинка 3 - білки збиваємо до м'яких піків, в три прийоми досипаємо цукор і збиваємо до жорстких піків.
Пляцок випікаємо при 180 градусах приблизно 50хв. Охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Наталя, вітаю на сайті Приємно бачити знайомі рецепти

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Привіт! Треба розвиватись і освоювати нові горизонти))) цікавий сайт

Аватар пользователя Наталія Іванців
1 уровень