Торт Кавовий секрет

Торт Кавовий секрет

Любите каву з молоком? Тоді і цей незвичайний торт з легкою кавовою ноткою вам неодмінно сподобається! Коржі у ньому пермащуються дуже цікавим способом!

Список ингредиентов

  • для тіста - яйця 6шт
  • цукор240г
  • борошно165г
  • какао 20-22%45г
  • кукурудзяний крохмаль55г
  • розпушувач для тіста 2 чл
  • вода 75 мл
  • вершкове масло75г
  • для крему - ванільний пудинг2 пакети
  • молоко
  • цукор4 ст л
  • вершкове масло3 ст л
  • розчинна кава4 чл
  • прямокутна форма 23*33 см, кругла вирубка 4.5см

Способ приготовления

Для тіста змішати всі сухі інгридієнти, крім цукру. Яйця розділити на жовтки і білки. Білки охолодити. Жовтки збити з 180г цукру до побіління і збільшення маси в об"ємі. Охолоджені білки збити до м"яких піків, не перестаючи збивати додати цукор в три прийоми і збити білки до жорстких піків. Сухі складники змішати з жовтковою масою, перемішати. Воду з маслом закип"ятити і додати в тісто, вимішати. Акуратно додати білкову масу і вимішати знизу вверх. Тісто викласти у форму, вистелену папером, і випікати при 180 градусах приблизно 50хв (до сухої зубочистки).
Якщо корж видувся посередині, то потрібно його обов"язково вирівняти. Для цього гарячий корж перевернути верхом вниз на досочку по розміру коржа, зверху покласти ще одну досочку і поставити вантаж, наприклад чайник з водою. Для вирівнювання достатньо 15хв. Після цього корж перекласти на решітку і охолодити.
Для крему відлити 200мл холодного молока, всипати в нього цукор, пудинг і каву і добре вимішати. Решту молока закип"ятити з маслом, зняти з вогню, трохи гарясого молока додати в холодну пудингову масу і розмішати. Все вилити в гаряче молоко і постійно помішуючи довести до загустіння на маленькому вогні. Крем накрити плівою вконтакт і охолодити.
В коржі зробити вирубкою дірочки на відстані приблизно 1 см одна від одної і заповнити їх кремом. Боки прикрасити крихтою, верх прикрасити за смаком. Охолодити торт в холодильнику приблизно 12 годин, щоб крем добре застиг.

Смачного!