Яблучний пиріг з горіховим штрейзелем

Аватар пользователя Краля
Кулинар 6 уровня
Яблучний пиріг з горіховим штрейзелем

Я обожнюю яблучну випічку! Тому завжди, як бачу цікавий рецепт, не можу пройти повз. І вам раджу не проходити, бо пиріг того вартий! В міру вологий і солодкий, з дуже цікавим штрейзелем, в який, окрім традиційних масла та цукру, входять волоські горіхи та вівсяні пластівці.

Список ингредиентов

  • цукор 2/3 склянки
  • сметана 2/3 склянки
  • олія соняшникова1/3 склянки
  • яйце2 шт.
  • борошно1 2/3 склянки
  • розпушувач1 ч. л.
  • сода1/2 ч. л.
  • сіль1/2 ч. л.
  • кориця мелена1/2 ч. л.
  • імбир мелений1/8 ч. л.
  • яблуко2 шт.
  • для штрейзеля:
  • горіхи волоські2 ст. л.
  • цукор коричневий1 ст. л.
  • масло вершкове холодне1,5 ст. л.
  • пластівці вівсяні3 ст. л.

Способ приготовления

Змішуємо ретельно цукор, сметану, олію та яйця.

Додаємо борошно, сіль, розпушувач, соду, корицю, імбир. Ще раз ретельно перемішати.

Яблука очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками й акуратно вмішуємо в тісто.

Для штрейзеля змішуємо коричневий цукор, подрібнені горіхи, натерте на тертці холодне масло і вівсяні пластівці. Я, до речі, додала пластівці з 4 видів зернових, бо просто вівсяних у мене не виявилося.

Тісто викладаємо у форму, застелену пергаментом, і посипаємо штрейзелем. Випікаємо у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хв. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою.

Смачного!