Ітонська мішанка

Цей простий, але дуже смачний десерт, маю цікаву історію. Вперше "Ітонська мішанка" згадується в друкованому виданні 1893-го року. Страву подали на щорічній грі у крикет учнів ітонського колледжа проти школи Гарроу.
Спочатку до складу рецепту входили тільки безе, збиті вершки та полуниця. Невдовзі популярності набув варіант з додаванням до вищезгаданих інгредієнтів банана. Тепер же "Ітонську мішанку" готують з найрізноманітнішими ягодами і фруктами.
Я зазвичай готую класичний варіант із полуницею, але цього разу ще вирішила посипати десерт подрібненими волоськими горіхами. Смак від цього тільки виграв.
- Кухня: Английская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Рецепти з горіхами, цукатами та фруктами»
Список ингредиентов
- білок яйця — 2 шт.
- цукор — 140 г
- сметана — 100 г
- полуниця
- горіхи волоські
Способ приготовления

Для початку треба приготувати безе. Акуратно відділяємо білки від жовтків і в сухій мисці збиваємо білки до жорстких піків. Поступово всипаємо цукор.

Випікаємо безе протягом 2 год при температурі 100 градусів.

Збиваємо сметану або вершки. Я не додаю цукор у сметану, бо безе достатньо солодке.

Полуницю нарізаємо на шматки, викладаємо у посуд, в якому подаватимемо десерт.

Ламаємо безе на шматки й викладаємо на полуницю.

Заливаємо збитою сметаною або вершками.
Якщо посуд дозволяє, викладаємо у кілька шарів полуницю, безе і сметану. Зверху посипаємо подрібненими горіхами.
- Дата публикации: 30.06.19 - 01:03
- Добавлен в кулинарную книгу: 5
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)