Ітонська мішанка

Аватар пользователя Краля
Кулинар 6 уровня
Ітонська мішанка

Цей простий, але дуже смачний десерт, маю цікаву історію. Вперше "Ітонська мішанка" згадується в друкованому виданні 1893-го року. Страву подали на щорічній грі у крикет учнів ітонського колледжа проти школи Гарроу.

Спочатку до складу рецепту входили тільки безе, збиті вершки та полуниця. Невдовзі популярності набув варіант з додаванням до вищезгаданих інгредієнтів банана. Тепер же "Ітонську мішанку" готують з найрізноманітнішими ягодами і фруктами.
Я зазвичай готую класичний варіант із полуницею, але цього разу ще вирішила посипати десерт подрібненими волоськими горіхами. Смак від цього тільки виграв.

Список ингредиентов

  • білок яйця2 шт.
  • цукор 140 г
  • сметана100 г
  • полуниця
  • горіхи волоські

Способ приготовления

Для початку треба приготувати безе. Акуратно відділяємо білки від жовтків і в сухій мисці збиваємо білки до жорстких піків. Поступово всипаємо цукор.

Випікаємо безе протягом 2 год при температурі 100 градусів.

Збиваємо сметану або вершки. Я не додаю цукор у сметану, бо безе достатньо солодке.

Полуницю нарізаємо на шматки, викладаємо у посуд, в якому подаватимемо десерт.

Ламаємо безе на шматки й викладаємо на полуницю.

Заливаємо збитою сметаною або вершками.
Якщо посуд дозволяє, викладаємо у кілька шарів полуницю, безе і сметану. Зверху посипаємо подрібненими горіхами.