Дорада з прованськими травами

Аватар пользователя Краля
Кулинар 6 уровня
Дорада з прованськими травами

Блискавично швидка і непристойно легка страва. В ній найскладніше - це випатрати рибу (чого не люблю, того не люблю, але куди діватися), а от чиститься дорада на диво просто - можна не боятися, що вся кухня буде в риб'ячій лусці.

  • Время приготовления: 30 минут
  • Количество порций: 1-2
  • Кухня: Французская кухня

Список ингредиентов

  • дорада 1 шт.
  • розмарин свіжий 1-2 гілочки
  • тим'ян (чебрець) свіжий 3-4 гілочки
  • базилік свіжий 2-3 гілочки
  • сіль
  • перець
  • спеції для риби
  • оливкова олія

Способ приготовления

Це букетик прованських трав, які я вирощую в себе на балконі. Їх ми будемо запихати в пузо дораді.

А це дорада (вона ж спар) вже випатрана, почищена, ретельно промита. А також натерта сіллю, перцем, приправою для риби Vegeta (без підсилювачів смаку та іншого непотребу) і скроплена оливковою олією. Букет прованських трав вже зайняв місце нутрощів.
Не забуваємо зробити на тушці по 2 неглибокі надрізи з кожного боку.

А так виглядає дорада після 20 хвилин у духовці при температурі 200С. Підсмажилася, зарум'янилася і готова скласти вам компанію за обідом чи вечерею.

На жаль, більш живописно розділити рибу навпіл мені не вдалося, але на смак це ніяк не вплинуло. Подавала дораду з кус-курсом і овочевим салатом.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

люблю рибу, смакота

Аватар пользователя gutka
6 уровень

так, рибка класна, дякую)

Аватар пользователя Краля
6 уровень