Консерви з салаки

Аватар пользователя Иришка
Кулинар 7 уровня
Консерви з салаки

Делаем заготовочки на зиму либо балуем себя осенними вечерами

Список ингредиентов

  • салака4кг
  • помідор червоний3кг
  • морква1кг
  • цибуля1кг
  • червоний солодкий перець
  • цукор0,5ст
  • олія1ст
  • сіль4ст.л.
  • оцет100гр

Способ приготовления

Перемиваємо всі овочі та перемелюємо на мясорубці помідори

моркву та цибулю.

перець нарізати невеличкою соломкою (але думаю що можливо теж пропустити через мясорубку, наступнрого разу так зроблю)

Виливаємо перемелені овочі в глибоку каструлю та доводимо до кипіння та кипятимо 40 хвилин.

Тим часом розморожуємо салаку якщо вона морожена (вибираємо середнього розміру). Очищаємо від голови та хвоста, розрізаємо брюшко та убираємо кишки залишаючи молочко та ікру. Перерізаемо рибку пополам та промиваємо.

Добавляємо рибу до овочів та відразу ж додаємо спеції разом з уксусом і варимо 3 години на аленькому вогні.

Стерилізуємо баночки та закатуємо. Виходить приблизно 10-12 0,5л баночок. Консерва виходить смачною в міру солодкуватою, якщо хтось полюбляє солодше то 1 стакан добавляє цукру, я же не люблю таку солодку. Приємного!