Варення із запечених яблук

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Варення із запечених яблук

Пропоную спробувати варення із запечених яблук — дуже ароматне з насиченим смаком.

Список ингредиентов

  • яблука5-6 шт.
  • сік 1/2 лимона
  • цукор коричневий2-4 ст.ложки
  • мелена кориця0,5 ч.ложки
  • мускатний горіх, мелений1/4 ч.ложки
  • листя м'яти

Способ приготовления

Нагріваємо духовку до 180 ° С.
Чистимо яблука, знімаємо шкірку, видаляємо насіння. Нарізаємо кубиками, не маленькими, поливаємо лимонним соком, посипаємо цукром, спеціями та листочками м'яти, перемішуємо все.
Рівномірно розподілити яблука по формі для випічки.

Запікати в духовці приблизно 35-40 хвилин. Половину запечених яблук за допомогою блендера перетворити у пюре і змішати з рештою яблук.
Перекласти варення в банку, закрити та охолодити.
Я додала тільки 2 ложки коричневого цукру, для мене це ідеально по смаку, якщо ви любите солодше, додайте ще ложку чи дві.

Так приготовлене варення зберігайте у холодильнику до 2 тижнів.