Пхалі (мхалі) з буряка

Цю популярну грузинську закуску готують з двох частин - незмінної заправки з волоських горіхів, червоного гострого перцю, подрібненого часнику, листя кінзи (я беру петрушку), хмелі-сунелі і солі, й головного інгредієнта, яким може бути буряк або листя шпинату, або мангольд, або гриби, або квасоля, або капуста і т. д. Варіант з буряком нам смакує найбільше.
- Кухня: Грузинская кухня
Список ингредиентов
- буряк відварений (середнього розміру) — 1 шт.
- волоські горіхи — 100 г.
- цибуля (краще червона) — 1 шт.
- зубки часнику — 3-4 шт.
- приправа хмелі-сунелі — 0,5 ч. ложки
- свіжа кінза або петрушка — пару гілочок
- коріандр — 0,3 ч. ложки
- винний оцет — 1 ч.ложка
- сіль за смаком
- гострий червоний перець до смаку
Способ приготовления

Буряк почистити, нарізати довільними кубиками.
Зелень кінзи чи петрушки помити, висушити.
Цибулю і часник почистити та дрібно нарізати.
Волоські горіхи подрібнити, викласти у чашу блендера, додати цибулю, часник, подрібнену зелень, винний оцет, спеції і сіль та змолоти до отримання однорідної маси. Додати в блендер буряк і ще раз ретельно збити з підготовленою заправкою до однорідності. Подавати можна, як у салатнику, так сформувавши з маси кульки, у якості закуски або гарніру до м'ясних страв.
- Дата публикации: 19.10.19 - 15:50
- Добавлен в кулинарную книгу: 14
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 6)
Катю, а бурак який, вiдварний чи сирий?
"буряк відварений (середнього розміру) — 1 шт."
але можна запекти, так навіть смачніше буде
Катюша , дякую.