Пхалі (мхалі) з буряка

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Пхалі (мхалі) з буряка

Цю популярну грузинську закуску готують з двох частин - незмінної заправки з волоських горіхів, червоного гострого перцю, подрібненого часнику, листя кінзи (я беру петрушку), хмелі-сунелі і солі, й головного інгредієнта, яким може бути буряк або листя шпинату, або мангольд, або гриби, або квасоля, або капуста і т. д. Варіант з буряком нам смакує найбільше.

  • Кухня: Грузинская кухня

Список ингредиентов

  • буряк відварений (середнього розміру)1 шт.
  • волоські горіхи100 г.
  • цибуля (краще червона)1 шт.
  • зубки часнику3-4 шт.
  • приправа хмелі-сунелі0,5 ч. ложки
  • свіжа кінза або петрушкапару гілочок
  • коріандр 0,3 ч. ложки
  • винний оцет1 ч.ложка
  • сіль за смаком
  • гострий червоний перець до смаку

Способ приготовления

Буряк почистити, нарізати довільними кубиками.
Зелень кінзи чи петрушки помити, висушити.
Цибулю і часник почистити та дрібно нарізати.
Волоські горіхи подрібнити, викласти у чашу блендера, додати цибулю, часник, подрібнену зелень, винний оцет, спеції і сіль та змолоти до отримання однорідної маси. Додати в блендер буряк і ще раз ретельно збити з підготовленою заправкою до однорідності. Подавати можна, як у салатнику, так сформувавши з маси кульки, у якості закуски або гарніру до м'ясних страв.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Катю, а бурак який, вiдварний чи сирий?

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

"буряк відварений (середнього розміру) — 1 шт." але можна запекти, так навіть смачніше буде

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Катюша , дякую.

Аватар пользователя Ганка
6 уровень