Відкритий пиріг з двома начинками

Аватар пользователя Иришка
Кулинар 7 уровня
Відкритий пиріг з двома начинками

Пиріг дуже добрий, пропоную приготувати. Насолоджуйтесь смачною випічкою в холодні осінні та зимові вечори! Приємного!

Список ингредиентов

  • для тіста:
  • цукор5ст.л
  • яйце3шт
  • масло вершкове100гр
  • жирна сметана3 ст.л
  • розпушувач2ч.л.
  • борошно 500гр
  • для сирної начинки:
  • сир домашній600гр
  • цукор5ст.л
  • яйця курині2шт
  • сметана жирна3ст.л.
  • крохмал кукурузний3ст.л
  • для гарбузової начинки:
  • гарбуз чищений400гр
  • яблуко2-3шт
  • цукор4ст.л
  • кориця меленаза смаком
  • ванілінна кінчику ножа
  • крохмал кукурудзяний3ст.л

Способ приготовления

Замішуємо тісто

В мисці змішуємо цукор та яйця. Збиваємо вінчиком поки цукор не розійдеться.

Добавляємо сметану та мягке вершкове масло, добре перемішуємо.

Маса буде з невеликими грудочками масла, це не страшно. Добавляємо розпушувач та борошно Замішуємо тісто. Висипаємо тісто на стіл та добавляючи борошно вимішуємо добре його. Тісто повинно получистись еластичним і мягким на дотик. Накриваємо плівкою та ставимо на 30 хвилин в холодильник.

Гарбуз очищаємо та нарізаємо на невеличкі кубики, заливаємо водою на проварюємо до готовності приблизно 15 хвилин. Зливаємо воду, додаємо очищене яблуко нарізане кубиками, цукор, крохмал та ванілін та збиваємо блендером до пюре.

В окремій мисці змішуємо сир, сметану, крохмал, ванілін, яйця та цукор також збиваємо блендером до пюре.

Виймаємо тісто з холодильника, беремо круглу форму з бортикми змазуємо її вершковим маслом та підстилаємо пергаментом дно. Викладаємо тісто та руками формуємо чашу.

Беремо дві миски з начинками і по черзі викладаємо їх по центру форми. Якщо начинка не дуже розтікається по формі то трішки встряхніть форму.
Якщо бортики із тіста залишилися відкритими то пальцями можна трішки опустити до начинки але це як вам подобається.

Духовку розігріваємо до 180-190 градусов. Ставимо пиріг в духовку та пропікаємо 10 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 170 градусів та пропікаємо близько 40-50 хвилин.

Так як в начинці є крохмал то сама начинка буде ще довго мокрою. Готуємо до коричневості тіста. Виключаємо духовку та залишаємо пиріг в ній поки не охолоне.

По вихолодженню можна пиріг розрізати. Наскільки м яка начинка що прямо тане в роті. Наступного разу приготую даний пиріг з меншою кількість тіста та іншими фруктами, хочеться експерементувати. Пиріг дуже добрий, пропоную приготувати. Насолоджуйтесь смачною випічкою в холодні осінні та зимові вечори! Приємного!