Гарбузовий джем з лимоном

Рекомендую приготувати апетитний гарбузовий джем з лимоном(апельсином), адже він порадує вас не тільки смаком та бурштиновим кольором, але стане також джерелом важливих мікроелементів і вітамінів, за які цей овоч називають «королем осені»
Список ингредиентов
- гарбуз очищений від шкіри і насіння ⠀ — 1 кг.
- цукор — 0,5 кг.
- лимон — 1 шт.
- мелена кориця ⠀до смаку
- зірочка бадьяна (анісу)⠀ — 1 шт.
- мелений мускатний горіх⠀ — 1/2 ч.ложки
- гвоздика — 3 шт.
Способ приготовления

Гарбуз нарізати на маленькі кубики, засипати цукром та лишити на кілька годин (можна на ніч), щоб гарбуз пустив сік.⠀
⠀Після чого цедру лимона натерти на тертці, а сік вичавити. ⠀
⠀Каструлю з гарбузом поставити на вогонь, додати спеції, цедру та сік лимону, довести до кипіння і далі варити на невеликому вогні. Оскільки гарбуз сам по собі досить щільний варити від 30 хвилин до години, в залежності від м'якості вашого гарбуза. ⠀
⠀Потім спеції дістати і все пробити блендером. Далі джем на невеликому вогні, помішуючи❗️довести до кипіння й проварити хвилинку -дві. Готовий джем гарячим розлити в підготовлені стерилізовані банки й закрити кришками.⠀
⠀Я зберігаю у холодильнику.⠀

Смачного!⠀
P.S. звичайно лимон можна замінити на апельсин
- Дата публикации: 01.11.20 - 11:20
- Добавлен в кулинарную книгу: 10
- Рейтинг:4.714285(средняя оценка: 4.7, всего голосов: 7)
Дякую! Як ви дістаєте спеції? Просто ложечкою? І які ви радите використовувати?
Гвоздику та аніс дістаю за допомогою чайної ложки, додаю обов'язково мелену корицю, я її обожнюю (купую органічну, не з дешевих) А ще сюди ідеально підійде масала для кави, що містить кардамон, мускатний горіх та корицю. Якщо з перелічених спецій ви якусь не переносите, просто не додавайте)))
Дякую! Буду експериментувати. Справжню корицю важко знайти.
купувала тут: The Spiceroom Shop/ Цейлонская корица / Товары со Шри-Ланки и organic-продукция/ молотая ORGANIC / "Tropical life", 70 г
Дякую!
чудовий джем запахло новорічними святами