Сфратті ( Sfratti maremmani)

Аватар пользователя Adrenalin
Adrenalin
Кулинар 5 уровня
Сфратті ( Sfratti maremmani)

Сфратті - це традиційні солодощі жителів селищ Пітільяно і Сорано , що в провінції Гросето. Вигадали це печиво в середині 18 століття. Колись в Італії була звичка оповіщати жителів-'євреїв про виселення грюкотом в їхні двері спеціальною палицею. Подія досить сумна, і палиця, здавалось би, повинна викликати до себе ненависть. І не дивлячись на усе це, жителі Пітільяно вигадали ці смачні горіхові рулетики, що зовні і нагадують славнозвісну палицю. Спогади про виселення гіркі, а печиво-палиця виходить смачне і ароматне. Дивине на перший погляд рішення. Хоча... Випікаючи це печиво, усі ознайомлюються з цією сумною історією виселення, і вона засідає в пам"яті, а так хто б про це пам"ятав

Список ингредиентов

  • яйце куряче2 шт
  • борошно270 г
  • цукор2 ст. ложки (для тіста) і 150 г для начинки
  • вино біле1/3 склянки
  • горіхи грецькі300 г
  • мед50 г ( у мене-штучний)
  • лікер 50 г
  • апельсинові цукати50 г
  • суміш прянощів (гвоздика, мускатний горіх, чорний перець)1/2 ч. ложки

Способ приготовления

Яйця розмішати з цукром і вином. Додати борошно і замісити тісто. По консистенції воно нагадує тісто на пасту.

Для начинки мед розмішати з цукром (у мене-штучний) , прокип"ятити 3-4 хвилини. Додати цукати, подрібнені горіхи і прянощі, лікер.

Тісто розкатати тоненько( як на пасту) порізати шматочками 12 смх25 см. Викласти гіркою начинку і скрутити рулет. Гарно защипати. Діаметр рулетиків - 6-7 см.

Викласти на деко, змастити зверху жовтком і випікати 20 хвилин при 180*С.

Готові рулетики остудити і порізати шматками 5-6 см.

Подавати до кави, чаю. Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • Мария
  • 03.12.11 - 12:24
  • #

Начинка не оставляет равнодушной! Вкусно!!!

Аватар пользователя Мария
5 уровень
  • Adrenalin
  • 03.12.11 - 20:29
  • #

Спасибі, Маша! Дуже смачно!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • Краля
  • 03.12.11 - 12:58
  • #

Леся, печиво цікавенне, заберу в КК, дякую за рецепт!

Аватар пользователя Краля
6 уровень
  • Adrenalin
  • 03.12.11 - 20:31
  • #

Оля, дякую. Воно смачнюче, - там неймовірно багато гарної начинки!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • katya
  • 03.12.11 - 13:16
  • #

О, нет! Снова ореховая выпечка! Я твой хлеб уже пеку 3 недели, а тут еще и рулетики с орехами. Я этого не переживу:) Забираю в книжку! Спасибо!

Аватар пользователя katya
6 уровень
  • Adrenalin
  • 03.12.11 - 20:32
  • #

Катя, тут головне- начистити багато горіхів, а коли вони начищені - усе випікається дуже швидко!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • Мил@_Мил@
  • 03.12.11 - 16:09
  • #

Не пекла еще печенье на вине, очень интересный рецепт! Разрез у печенья - сказочно хорош!

Аватар пользователя Мил@_Мил@
6 уровень
  • Adrenalin
  • 03.12.11 - 20:37
  • #

Дякую, Міла. Італійці полюбляють робити тісто на вині. Каннолі на вині теж казково-смачними вийшли http://www.food.ua/recipes/12565 Мені таке тісто дуже подобається!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • Ак-кая.
  • 03.12.11 - 20:22
  • #

Гарне печиво! Мене теж цей рецепт приваблював, та не встигла ще приготувати. Має бути дуже смачно с горіховою начинкою!

Аватар пользователя Ак-кая.
6 уровень
  • Adrenalin
  • 03.12.11 - 20:39
  • #

Міла, дякую. Дуже смачно виходить. Особливу нотку до горіхового аромату додають цукати і набір спецій - поєднання суперове! Дуже гарно таке печиво піде на новорічний стіл, а також в подарункові новорічні і Різдвяні набори з печеньок рідним.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • Вишня
  • 01.12.13 - 18:09
  • #

Аватар пользователя Вишня
6 уровень
  • Wallece
  • 16.03.19 - 14:45
  • #

Смакота!!!

Аватар пользователя Wallece
4 уровень