Пампухи по-панськи

Ну дуже смачні пампухи. Здобні, ароматні. Справжня Різдвяна насолода. Потребують для себе певних матеріальних затрат, але смак… Гарантую, таких смачних пампухів вам ще не доводилося куштувати. Зранку до філіжанки свіжоїзавареної гіркої кави на Різдво — це щось незабутнє!
Список ингредиентов
- борошно — 1 кг (приблизно) + на розкатку
- жовтки — 7 шт
- цукор — 100 г
- дріжджі живі — 50 г
- масло вершкове — 100 г
- молоко — 1 склянка
- цедра апельсинова — 2 ст. ложки
- сіль — 1/2 ч. ложки
- коньяк — 2 ст. ложки
- цукор ванільний — 2 пачки
- варення з пелюсток троянд — 4 ст. ложки
- абрикосове повидло — 4 ст. ложки
- пудра для обсипки — 50 г
- олія для фритюру — 1 л
Способ приготовления

Дріжджі розтерти з цукром. Додати тепле молоко і 5 ст. ложок борошна і поставити в тепле місце на 15-20 хвилин, поки утвориться гарна «шапочка».

У яєць жовтки відділити від білків. Жовтки підуть в тісто, білки — для смачного пляцка:

До опари додати цедру, сіль, ванільний цукор, коньяк, просіяне борошно і замісити м"яке, ніжне тісто:


Додати дуже м"яке масло і вимісити, поки тісто не стане гладким і м"яким. Сформувати у кулю, покласти у присипану борошном миску і поставити у холодильник на ніч.

Другого дня розтачати тісто товщиною 1 см. Намітити на половині пласту склянкою кружечки. На середину намічених кружечків викласти 1 ч. ложку начинки (трояндове варення, розтерте з абрикосовим повидлом). Накрити зверху другою частиною пласта і склянкою вирізати кружечки. Поставити їх в тепле місце на 30 хвилин, щоб підійшли і випікати у розігрітій олії з обох сторін до готовності. Олія має бути не надто гарячою, бо пампухи зверху припечуться, а всередині залишатимуться сирими

Інший варіант — розтачати тісто товщиною 2 см, вирізати склянкою кружечки, поставити в тепле місце на 30 хвилин і випекти в олії до готовності. Охолоджені пампухи начинити за допомогою шприца з довгим "носиком".

Готові пампухи складати на тарелці з промокальним папером, щоб ввібрався лишній жир. Зверху обсипати пудрою.
Смачних Різдвяних свят!
- Дата публикации: 07.01.12 - 13:17
- Добавлен в кулинарную книгу: 23
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 2)
Смакота! Такі пухкенькі!
Дякую, Міла. Ще й дуже ароматні!
Ух, какая красота и вкуснота!!
Дякую, Дмитро!
Мммммммм, вкусно, красиво!
Спасибки!
Красота!!!
Спасибки!
Очень красиво!
Дякую, Катя!
А чи продають варення з пелюстків троянди?Якщо так,то яка фірма і де?
Я готую сама . Це варення "сухе", тобто без сиропу. Розтираються пелюстки троянд з цукром і лимонною кислотою до однорідної густої маси. Зберігається у холодильнику. Це - традиційна заготовка в нашому регіоні саме для такої різдвяної випічки. Ніколи не звертала увагу, чи продають таке в магазині - треба подивитися.
Ну от вже все приготувала,щоб робити опару!А скільки молока не вказано(((
Молока треба 1 склянку. Наче і писала в рецепті, та воно кудись поділося - неуважна я
я дописала в молоко
О!!!Я саме так і взяла молока!!!
Я Вас питаннями замучаю!Так як це мої перші пампухи!!!
А як знати необхідну температуру олії?
Дякую на перід!)
Найневдаліший рецепт пампухів!!! Який 1 кг борошна??? Я дала 600 гр приблизно,то тісто твердувате.
Не зліпились ,всі порозсходились при смаженні. Будемо сьогодні вечеряти магазинними пампухами((( Тільки даремно час потратила(((