Пампухи по-панськи

Аватар пользователя Adrenalin
Adrenalin
Кулинар 5 уровня
Пампухи по-панськи

Ну дуже смачні пампухи. Здобні, ароматні. Справжня Різдвяна насолода. Потребують для себе певних матеріальних затрат, але смак… Гарантую, таких смачних пампухів вам ще не доводилося куштувати. Зранку до філіжанки свіжоїзавареної гіркої кави на Різдво — це щось незабутнє!

  • Время приготовления: 1,5 часа
  • Количество порций: 15
  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: варенье
  • Обобщенное название: пампушки

Список ингредиентов

  • борошно1 кг (приблизно) + на розкатку
  • жовтки7 шт
  • цукор100 г
  • дріжджі живі50 г
  • масло вершкове100 г
  • молоко1 склянка
  • цедра апельсинова2 ст. ложки
  • сіль1/2 ч. ложки
  • коньяк2 ст. ложки
  • цукор ванільний2 пачки
  • варення з пелюсток троянд4 ст. ложки
  • абрикосове повидло4 ст. ложки
  • пудра для обсипки50 г
  • олія для фритюру1 л

Способ приготовления

Дріжджі розтерти з цукром. Додати тепле молоко і 5 ст. ложок борошна і поставити в тепле місце на 15-20 хвилин, поки утвориться гарна «шапочка».

У яєць жовтки відділити від білків. Жовтки підуть в тісто, білки — для смачного пляцка:

До опари додати цедру, сіль, ванільний цукор, коньяк, просіяне борошно і замісити м"яке, ніжне тісто:

Додати дуже м"яке масло і вимісити, поки тісто не стане гладким і м"яким. Сформувати у кулю, покласти у присипану борошном миску і поставити у холодильник на ніч.

Другого дня розтачати тісто товщиною 1 см. Намітити на половині пласту склянкою кружечки. На середину намічених кружечків викласти 1 ч. ложку начинки (трояндове варення, розтерте з абрикосовим повидлом). Накрити зверху другою частиною пласта і склянкою вирізати кружечки. Поставити їх в тепле місце на 30 хвилин, щоб підійшли і випікати у розігрітій олії з обох сторін до готовності. Олія має бути не надто гарячою, бо пампухи зверху припечуться, а всередині залишатимуться сирими

Інший варіант — розтачати тісто товщиною 2 см, вирізати склянкою кружечки, поставити в тепле місце на 30 хвилин і випекти в олії до готовності. Охолоджені пампухи начинити за допомогою шприца з довгим "носиком".

Готові пампухи складати на тарелці з промокальним папером, щоб ввібрався лишній жир. Зверху обсипати пудрою.

Смачних Різдвяних свят!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • Ак-кая.
  • 07.01.12 - 16:17
  • #

Смакота! Такі пухкенькі!

Аватар пользователя Ак-кая.
6 уровень
  • Adrenalin
  • 07.01.12 - 18:06
  • #

Дякую, Міла. Ще й дуже ароматні!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • dmitry
  • 08.01.12 - 10:02
  • #

Ух, какая красота и вкуснота!!

Аватар пользователя dmitry
5 уровень
  • Adrenalin
  • 08.01.12 - 12:44
  • #

Дякую, Дмитро!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • Мил@_Мил@
  • 08.01.12 - 23:11
  • #

Мммммммм, вкусно, красиво!

Аватар пользователя Мил@_Мил@
6 уровень
  • Adrenalin
  • 08.01.12 - 23:19
  • #

Спасибки!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • jenusik
  • 09.01.12 - 10:22
  • #

Красота!!!

Аватар пользователя jenusik
  • Adrenalin
  • 09.01.12 - 13:04
  • #

Спасибки!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • katya
  • 11.01.12 - 19:32
  • #

Очень красиво!

Аватар пользователя katya
6 уровень
  • Adrenalin
  • 11.01.12 - 19:36
  • #

Дякую, Катя!

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • Анастасія
  • 16.01.12 - 17:57
  • #

А чи продають варення з пелюстків троянди?Якщо так,то яка фірма і де?

Аватар пользователя Анастасія
2 уровень
  • Adrenalin
  • 16.01.12 - 19:15
  • #

Я готую сама . Це варення "сухе", тобто без сиропу. Розтираються пелюстки троянд з цукром і лимонною кислотою до однорідної густої маси. Зберігається у холодильнику. Це - традиційна заготовка в нашому регіоні саме для такої різдвяної випічки. Ніколи не звертала увагу, чи продають таке в магазині - треба подивитися.

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • Анастасія
  • 17.01.12 - 23:40
  • #

Ну от вже все приготувала,щоб робити опару!А скільки молока не вказано(((

Аватар пользователя Анастасія
2 уровень
  • Adrenalin
  • 18.01.12 - 11:01
  • #

Молока треба 1 склянку. Наче і писала в рецепті, та воно кудись поділося - неуважна я

Аватар пользователя Adrenalin
5 уровень
  • katya
  • 18.01.13 - 09:57
  • #

я дописала в молоко

Аватар пользователя katya
6 уровень
  • Анастасія
  • 18.01.12 - 11:18
  • #

О!!!Я саме так і взяла молока!!!

Аватар пользователя Анастасія
2 уровень
  • Анастасія
  • 18.01.12 - 14:17
  • #

Я Вас питаннями замучаю!Так як це мої перші пампухи!!!
А як знати необхідну температуру олії?
Дякую на перід!)

Аватар пользователя Анастасія
2 уровень
  • любася
  • 11.01.13 - 20:34
  • #

Аватар пользователя любася
1 уровень
  • amyu
  • 31.01.13 - 07:57
  • #

Які цікаві й апетитні!

Аватар пользователя amyu
3 уровень
  • Arena
  • 18.01.14 - 13:37
  • #

Найневдаліший рецепт пампухів!!! Який 1 кг борошна??? Я дала 600 гр приблизно,то тісто твердувате.
Не зліпились ,всі порозсходились при смаженні. Будемо сьогодні вечеряти магазинними пампухами((( Тільки даремно час потратила(((

Аватар пользователя Arena
0 уровень