Бісквіт з вершково-абрикосовим кремом

Список ингредиентов
- борошно — 75 г
- яйця — 125 г (2 великих яйця)
- цукор (для бісквіта) — 85 г
- крохмаль — 25 г
- сіль — дрібка
- абрикосовий джем (чи будь-який інший) — 3-4 ст. ложки
- цукрова пудра (для крему) — 3-4 ст. ложки
- вершки 33 % — 200 г
Способ приготовления

Борошно, сіль та крохмаль просіяти тричі (!).

Змішати яйця і цукор в невеликій каструльці (бажано з товстим дном). Поставити на маленький вогонь і, постійно помішуючи, тримати на вогні 1,5-2 хв. Капнути на руку краплю суміші, вона повинна бути дуже теплою.

Відразу зняти суміш з вогню, перелити в миску для подальшого збивання або кухонний комбайн і збивати на максимальній швидкості до утворення досить міцної піни. ... Надзвичайно аккуратно ввести в піну сухі інгредієнти, помішуючи ніби знизу догори. Це треба робити максимально повільно і аккуратно.

Форму для випічки трошки змастити вершковим маслом, присипати борошном. Можна, як я, вистелити дно пергаментом. Обережно вилити бісквітну масу в форму. Вкрай важливо не розрівнювати, не стукати формою по столу і т.д.. Можна лише злегка нахилити саму форму, щоб тісто рівномірно розподілилося.

Випікати в заздалегідь розігрітій до 180С духовці 15-18 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою - вона повинна бути сухою. ... Така кількість продуктів для бісквіта розрахована на форму діаметром 18-21 см. Якщо у вас форма більша в діаметрі, є сенс подвоїти кількість інгредієнтів.

На високій швидкості збити вершки, поступово додаючи цукрову пудру. В кінці додати абрикосовий джем, злегка збити.

Бісквіт, розрізаний на дві частини, перемазати кремом. Залишити на 1-2 години у холоді, після чого можна подавати.
- Дата публикации: 11.07.12 - 00:36
- Добавлен в кулинарную книгу: 18
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 3)
Вкуснятина!! Забрала в КК!
Женя, дякую
Просто глаз не отвести, вкусноооо!!!
Лариса, щиро дякую
Суперский тортик!
Дякую, Катя!