Пишні масляні булочки (рецепт для хлібопічки)

Аватар пользователя Краля
Краля
Кулинар 6 уровня
Пишні масляні булочки (рецепт для хлібопічки)

Дріжджове тісто деколи поводиться непередбачувано. То довго підходить, то не підходить зовсім. З появою хлібопічок працювати з дріжджовим тістом стало суцільним задоволенням, адже все, що потрібно - помістити всі необхідні інгредієнти в чашу строго в тому порядку, в якому вказано в рецепті. Потім залишиться лише сформувати дріжджовий виріб, дати йому ще раз підійти і поставити в духовку. Пишна, смачна випічка готова!

Список ингредиентов

  • тепла вода 90 мл
  • цукор 65 г
  • сіль 1/2 ч. ложки
  • яйця 3 шт
  • масло вершкове 140 г
  • борошно 2,5 склянки
  • дріжджі сухі1/2 пакетика (1 пакетик = 7 г)

Способ приготовления

У чашу хлібопічки помістити воду, сіль, цукор. Додати вершкове масло. Масло бажано розтопити, але можна просто порізати на невеликі шматочки.

Додати в чашу яйця і борошно. Зверху висипати сухі дріжджі. Щодо яєць, то одне треба збити окремо і половину залишити для змащування булочок. Тобто в саме тісто йде 2,5 яйця. Включити програму «Тісто». Це займе приблизно півтори години, все залежить від моделі хлібопічки.

Коли спрацює таймер, вийняти тісто з чаші. Формувати булочки і викладати їх недалеко одна від одної на деко, на якому вони будуть пектися (є сенс застелити деко пергаментом). Деко з булочками накрити харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин в теплому місці.

Коли булочки підійдуть, випікати в заздалегідь розігрітій до 180С духовці до трохи рум'яного кольору, це приблизно 10-12 хвилин. Дістати булочки, змастити їх збитим яйцем і знову поставити в духовку ще на кілька хвилин.

Дістати готові булочки з духовки. Накрити трохи вологим рушником і залишити на кілька хвилин. Зняти рушник. Булочки можна подавати до столу.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • katya
  • 17.03.13 - 19:53
  • #

Классное булочки Буду пробовать готовить. Оля, огромное спасибо за рецепт!

Аватар пользователя katya
6 уровень
  • Краля
  • 17.03.13 - 20:09
  • #

Катя, на здоров'я! У мене ці булочки дуже люблять, я готую зразу 2 порції. Правда, тісто наприкінці мало не вилазить з хлібопічки

Аватар пользователя Краля
6 уровень
  • Вишня
  • 17.03.13 - 22:03
  • #

Точно-точно! Очень красиво,Олечка!

Аватар пользователя Вишня
6 уровень
  • Краля
  • 17.03.13 - 23:39
  • #

Щиро дякую!

Аватар пользователя Краля
6 уровень
  • tidlywink
  • 09.11.13 - 23:30
  • #

Спасибо, Оленька, отличные булочки получились, действительно пышные и никаких хлопот!!!

Аватар пользователя tidlywink
4 уровень
  • rina d
  • 10.11.13 - 14:29
  • #

Когда- то забыла смазать пирожки яйцом . прямо перед тем, как ставить их в духовку. А когда вспомнила, пришлось вытянуть их минут через 15- 20 и начать смазывать, а затем снова поставить допекаться в духовку . В итоге цвет верха пирожков получился совсем не такой суперной, как всегда! А если тесто не поднимается, или плохо подходит- то это 100% такого качества сухие дрожжи (хранились не правильно и потеряли свою силу всхожести). И они меня уже не раз подводили!!! Вот поэтому всегда стараюсь пользоваться мокрыми дрожжами (и даже в хлкбопечке). =Рина=

Аватар пользователя rina d
4 уровень
  • Вишня
  • 10.11.13 - 15:41
  • #

А я вот хочу получить коричневый верх у булочек с белыми боками( как были в былые времена по 9коп, если кто-то помнит). Но как ее получить?

Аватар пользователя Вишня
6 уровень
  • rina d
  • 16.11.13 - 21:56
  • #

Привет, Вишня! Я вот даже и не вспомню, какие это были булочки. Да и в разных областях возможно цена была и одинаковая, но вкус, внешний вид, и название были совсем разные. Даже бублики по 5 коп. по вкусу в Днепро- ске, Киеве, Полтаве. Харькове отличались!!! Хотя чем они могли отличаться -это же бублики! А вот технология, печь, t* разные, вот и вкус разный. =Рина=

Аватар пользователя rina d
4 уровень
  • rina d
  • 28.01.14 - 14:49
  • #

Использовала Ваш рецепт. Вкусные получились!
=Рина=

Аватар пользователя rina d
4 уровень