Пишні масляні булочки (рецепт для хлібопічки)

Дріжджове тісто деколи поводиться непередбачувано. То довго підходить, то не підходить зовсім. З появою хлібопічок працювати з дріжджовим тістом стало суцільним задоволенням, адже все, що потрібно - помістити всі необхідні інгредієнти в чашу строго в тому порядку, в якому вказано в рецепті. Потім залишиться лише сформувати дріжджовий виріб, дати йому ще раз підійти і поставити в духовку. Пишна, смачна випічка готова!
- Основной ингредиент: сливочное масло
- Обобщенное название: булочки
Список ингредиентов
- тепла вода — 90 мл
- цукор — 65 г
- сіль — 1/2 ч. ложки
- яйця — 3 шт
- масло вершкове — 140 г
- борошно — 2,5 склянки
- дріжджі сухі — 1/2 пакетика (1 пакетик = 7 г)
Способ приготовления

У чашу хлібопічки помістити воду, сіль, цукор. Додати вершкове масло. Масло бажано розтопити, але можна просто порізати на невеликі шматочки.

Додати в чашу яйця і борошно. Зверху висипати сухі дріжджі. Щодо яєць, то одне треба збити окремо і половину залишити для змащування булочок. Тобто в саме тісто йде 2,5 яйця. Включити програму «Тісто». Це займе приблизно півтори години, все залежить від моделі хлібопічки.

Коли спрацює таймер, вийняти тісто з чаші. Формувати булочки і викладати їх недалеко одна від одної на деко, на якому вони будуть пектися (є сенс застелити деко пергаментом). Деко з булочками накрити харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин в теплому місці.

Коли булочки підійдуть, випікати в заздалегідь розігрітій до 180С духовці до трохи рум'яного кольору, це приблизно 10-12 хвилин. Дістати булочки, змастити їх збитим яйцем і знову поставити в духовку ще на кілька хвилин.
Дістати готові булочки з духовки. Накрити трохи вологим рушником і залишити на кілька хвилин. Зняти рушник. Булочки можна подавати до столу.
- Дата публикации: 17.03.13 - 19:15
- Добавлен в кулинарную книгу: 31
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 5)
Классное булочки
Буду пробовать готовить. Оля, огромное спасибо за рецепт!
Катя, на здоров'я! У мене ці булочки дуже люблять, я готую зразу 2 порції. Правда, тісто наприкінці мало не вилазить з хлібопічки
Точно-точно! Очень красиво,Олечка!
Щиро дякую!
Спасибо, Оленька,
отличные булочки получились, действительно пышные и никаких хлопот!!! 
Когда- то забыла смазать пирожки яйцом . прямо перед тем, как ставить их в духовку. А когда вспомнила, пришлось вытянуть их минут через 15- 20 и начать смазывать, а затем снова поставить допекаться в духовку . В итоге цвет верха пирожков получился совсем не такой суперной, как всегда! А если тесто не поднимается, или плохо подходит- то это 100% такого качества сухие дрожжи (хранились не правильно и потеряли свою силу всхожести). И они меня уже не раз подводили!!! Вот поэтому всегда стараюсь пользоваться мокрыми дрожжами (и даже в хлкбопечке). =Рина=
А я вот хочу получить коричневый верх у булочек с белыми боками( как были в былые времена по 9коп, если кто-то помнит). Но как ее получить?
Привет, Вишня! Я вот даже и не вспомню, какие это были булочки. Да и в разных областях возможно цена была и одинаковая, но вкус, внешний вид, и название были совсем разные. Даже бублики по 5 коп. по вкусу в Днепро- ске, Киеве, Полтаве. Харькове отличались!!! Хотя чем они могли отличаться -это же бублики! А вот технология, печь, t* разные, вот и вкус разный. =Рина=
Использовала Ваш рецепт. Вкусные получились!
=Рина=