Бісквіт

Ніжний та повітряний бісквіт не залишить байдужим жодного з Ваших близьких. За бажанням в тісто можна додавати какао, молоті горіхи, цедру лимона або апельсина. Частину борошна можна замінити на крохмаль.

Список ингредиентов

  • цукор150 г
  • борошно100 г
  • яйця4 шт
  • ванільний цукор1 ч. ложка
  • вершкове маслодля змащування форми

Способ приготовления

Застелити форму пергаментом та змастити маслом. Борошно просіяти 1-2 рази. Відокремити білки від жовтків. Помістити білки в холодильник, а жовтки збити зі 75 г цукру та ванільним цукром до посвітління та збільшення маси в об'ємі.

Білки збити на середній або низькій швидкості міксера до утворення пишної піни. Збільшити швидкість до середньої або максимальної і потроху всипати решту цукру, не припиняючи збивання. Збивати білки, доки маса не стане міцною та не буде виливатися з миски.

1/3 частину збитих білків додати до жовтків. Перемішати ложкою знизу вгору. Всипати просіяне борошно, продовжуючи перемішувати ложкою. Додати решту білків та дуже обережно перемішати знизу вгору до однорідності. Довго перемішувати тісто не потрібно.

Духовку розігріти до 180 градусів. Форму застелити пергаментним папером. Влити в неї тісто і трохи покрутити, щоб воно розподілилось рівномірно. При цьому форма має бути заповнена не більш, ніж на 2/3 висоти. Помістити в духовку та випікати бісквіт до готовності приблизно 30-35 хвилин. Перші 15-20 хвилин духовку краще не відкривати, інакше корж може осісти. На готовність бісквіт можна перевірити сухим сірником. Перекласти його на решітку та дати повністю охолонути.

Смачного!