Пиріжки з варенням

Пиріжки з варенням — надзвичайно смачна випічка. Вони виходять дуже ніжними та пухкими, а варення надає їм чудовий аромат. За бажанням готові пиріжки можна посипати цукровою пудрою.

Список ингредиентов

  • борошно500 г
  • молоко200 мл
  • варення200 г
  • яйця2 шт
  • цукор3 ст. ложки
  • олія2 ст. ложки
  • сухі дріжджі2 ч. ложки
  • сіль1 щіпка

Способ приготовления

Дріжджі розвести в теплому молоці. Залишити їх в теплому місці, доки зверху не з'явиться пінна “шапочка”. Додати цукор та 1 яйце. Добре все перемішати. Борошно просіяти в миску та змішати з сіллю. Додати дріжджову суміш та замісити еластичне тісто. У кінці замісу додати олію. Викласти готове тісто в миску та накрити рушником. Залишити в теплому місці до збільшення в об'ємі вдвоє.

Після цього тісто трохи помістити та розділити на однакові шматочки. Кожен розкотити і викласти по центру варення. Краї дуже щільно защіпити та сформувати пиріжки. Якщо варення рідке, то в нього потрібно додати трохи крохмалю. Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментом або змащене маслом. Накрити рушником та залишити на 30 хвилин в теплому місці.

Духовку включити розігріватися до 200 градусів. 1 яйце трохи збити та змастити поверхню пиріжків. Помістити їх в духовку та випікати до рум'яного кольору. Готові пиріжки накрити рушником та дати їм охолонути.

Смачного!