Бісквіт з яблуками

Одним з найвдаліших поєднань у випічці є бісквітне тісто та яблука. Такий бісквіт виходить дуже ароматним та ніжним. За бажанням готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.

Список ингредиентов

  • борошно1 склянка
  • цукор1 склянка
  • яйця4 шт
  • ябука1-2 шт
  • лимонний сікза смаком
  • вершкове маслодля змащування форми

Способ приготовления

Яблука помити та обсушити. Розрізати їх на 4 частинки та видалити серцевину. Якщо шкірка жорсткувата, то її також можна очистити. Порізати яблука тонкими часточками. Викласти їх в миску та скропити лимонним соком. Добре все перемішати, щоб покрити всі часточки соком. Завдяки цьому вони не потемніють.

Яйця збити міксером до утворення пишної піни. Продовжуючи збивання, тонкою цівкою всипати цукор. Збивати приблизно 10 хвилин до утворення густої та пишної маси. Зверху просіяти борошно та акуратно перемішати знизу вгору до однорідності.

Духовку включити розігріватися до 180 градусів. Форму для пирога добре змастити вершковим маслом. Викласти в неї половину тіста та розрівняти його. Розкласти зверху часточки яблук. Зверху рівномірно викласти решту тіста. Обережно все розрівняти та помістити в духовку. Випікати пиріг до готовності приблизно 35-40 хвилин. Під час випікання духовку краще не відкривати. На готовність його можна перевірити сухим сірником.

Смачного!