Яблучна шарлотка

Шарлотку по праву можна назвати одним з найпопулярніших пирогів. Вона дуже просто та швидко готується та завжди виходить пухкою та ніжною. Готову шарлотку за бажанням можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.

Список ингредиентов

  • борошно1 склянка
  • цукор1 склянка
  • яйця4 шт
  • яблука2 шт
  • лимонний сікза смаком
  • вершкове маслодля змащування форми

Способ приготовления

Яблука помити та розрізати на 2-4 частини. Видалити серцевину та порізати тонкими скибочками. Якщо на яблуках жорсткувата шкірочка, то її потрібно попередньо зрізати. Викласти часточки яблук в мисочку та скропити лимонним соком. Добре перемішати, щоб яблука не потемніли.

Яйця збити міксером до утворення пишної піни. Не припиняючи збивання потроху додати цукор. Коли він розчиниться, поступово просіяти зверху борошно, акуратно перемішуючи ложкою знизу вгору. Перемішати тісто до однорідності.

Духовку включити розігріватися до 180 градусів. Форму для шарлотки змастити вершковим маслом та трохи посипати борошном. Розкласти в форму шматочки яблук. Викласти зверху тісто та розрівняти його ложкою. Помістити в духовку та випікати до готовності приблизно 35-40 хвилин. Під час випікання духовку краще не відчиняти, інакше шарлотка може осісти.

Смачного!