Бісквіт з сметановим кремом

Якщо Вам потрібно приготувати простий та смачний торт, то неодмінно зверніть увагу на цей рецепт. Бісквіт виходить пухким та красивим, а крем зі сметани — дуже ніжним та ароматним. Готовий торт можна прикрасити шматочками фруктів або тертим шоколадом.

Список ингредиентов

  • сметана500 мл
  • цукор9 ст. ложок
  • борошно9 ст. ложок
  • цукрова пудра150-200 г
  • яйця9 шт
  • гаряча вода150 мл
  • желатин15 г
  • фруктиза смаком

Способ приготовления

3 яйця розділити на білки та жовтки. Білки помістити в холодильник, а жовтки збити з 1,5 ст. ложками цукру до утворення пишної маси. Охолоджені білки збити міксером до утворення піни. Продовжуючи збивати, потроху всипати 1,5 ст. ложки цукру. Збивати білки, доки не утвориться стійка міцна піна, яка не буде виливатися з миски.

До жовткової маси просіяти 3 ст. ложки борошна. Додати 1/3 частину білків та збити все міксером. Додати решту білків та обережно перемішати знизу вгору ложкою до однорідності. Форму застелити пергаментом. Влити в неї тісто та розрівняти поверхню. Помістити в розігріту до 200 градусів духовку та випікати до золотистого кольору приблизно 12-15 хвилин. На готовність бісквіт можна перевірити сухим сірником. Так само спекти ще 2 коржі та дати їм повністю охолонути.

Залити желатин гарячою водою та розмішувати, доки він повністю не розчиниться. Фрукти помити та почистити. Порізати їх невеличкими шматочками. Холодну сметану збити за допомогою міксера. Продовжуючи збивати, потроху додати цукрову пудру. Збивати, доки не утвориться пишна маса. Тонкою цівкою влити розчинений желатин, ретельно розмішуючи. Додати фрукти та ще раз добре перемішати. Помістити крем у холодильник на 10 хвилин.

Коржі викладати на блюдо один на другий, змащуючи кожен кремом зі сметани. Поверхню та боки торта також змастити кремом. Помістити готовий торт у холодильник на декілька годин для просочування.

Смачного!