Медовий бісквіт

Медовий бісквіт виходить дуже пухким, з чудовим яскравим ароматом. До нього ідеально підійде ніжний сметанний крем. Також цей бісквіт можна просто посипати цукровою пудрою або просочити сиропом.

  • Основной ингредиент: мед
  • Обобщенное название: бисквит

Список ингредиентов

  • борошно1,5 склянки
  • цукор1 склянка
  • яйця4 шт
  • мед2-3 ст. ложки
  • сода1 ч. ложка
  • лимонний сікдля гасіння соди

Способ приготовления

Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з половиною цукру до утворення світлої пишної піни. Мед викласти у високу каструльку. Поставити на повільний вогонь та розігріти його. Додати загашену соду та прогрівати до появи світло-коричневих розводів, постійно помішуючи.

Білки збити міксером до появи піни. Продовжуючи збивання потроху додати решту цукру. Збивати білки до утворення стійкої пишної піни, яка не буде виливатися з миски. Додати половину білків до жовткової маси. Обережно перемішуючи ложкою знизу вгору, частинами всипати просіяне борошно.

До отриманого тіста влити розтоплений мед. Ретельно все перемішати. Додати решту збитих білків та знову акуратно перемішати до однорідності ложкою. Перемішувати потрібно не круговими рухами, а знизу вгору.

Духовку розігріти до 180 градусів. Дно форми застелити пергаментним папером. Боки змастити олією. Викласти у форму тісто та обережно розрівняти. Помістити у духовку та випікати приблизно 30 хвилин. На готовність бісквіт можна перевірити сухим сірником.

Якщо під час випікання поверхня бісквіта буде занадто рум'янитись, то його можна накрити фольгою. Перші 15 хвилин випічки духовку краще не відкривати, щоб корж не сів. Готовий бісквіт перевернути на решітку або дати йому повністю охолонути у формі.

Смачного!