Класичний бісквіт

Бісквіт завоював велику популярність в усьому світі. Приготувати пухкий та красивий бісквіт не так вже й важко. За бажанням у тісто можна додавати какао, горіхи або цитрусову цедру. Щоб готовий бісквіт не розмокав при просочуванні та не кришився, йому треба дати відпочити протягом 8-12 годин.

Список ингредиентов

  • цукор150 г
  • борошно100 г
  • яйця4 шт
  • ванільний цукор1 ч. ложка

Способ приготовления

Борошно просіяти 1-2 рази. Яйця розділити на білки та жовтки. Білки помістити у холодильник. Жовтки збити міксером з половиною цукру та ванільним цукром. Маса має збільшитися в об'ємі та побіліти.

Білки збивати міксером на низькій швидкості до утворення легкої пишної піни. Збільшити швидкість до середньої або максимальної та потроху всипати решту цукру, не припиняючи збивання. Збивати білки, доки не утвориться стійка піна. При нахилі миски вона на повинна виливатися.

1/3 частину збитих білків додати до жовтків та ложкою обережно перемішати знизу вгору. Всипати просіяне борошно та перемішати до однорідності. Додати решту білків та дуже акуратно перемішати знизу вгору до утворення однорідного тіста.

Духовку розігріти до 180 градусів. Форму для бісквіта застелити пергаментом та змастити маслом. Викласти у неї тісто, заповнюючи форму не більше, ніж на 2/3. Трохи покрутити форму, щоб тісто розподілилось рівномірно. Помістити у духовку та випікати 30-35 хвилин. На готовність бісквіт можна перевірити сухим сірником.

Смачного!