Пиріг з капустою

Пиріг з капустою виходить дуже смачним та ситним. Його приготування не потребує великих зусиль, що робить цей рецепт дуже популярним. За бажанням у начинку можна додавати різні спеції, ковбасу та м'ясо.
- Время приготовления: 1 час
- Количество порций: 5-6
- Основной ингредиент: капуста
- Обобщенное название: пирог
- Участие в конкурсе: Кулинарный конкурс «Раскрась рецепт полезной морской солью»
Список ингредиентов
- капуста — 1 кг
- борошно — 500 г
- молоко — 200 мл
- ріпчаста цибуля — 150 г
- яйця — 4 шт
- вершкове масло — 100 г
- сухі дріжджі — 7 г
- сіль «salute di mare» — за смаком
- чорний мелений перець — за смаком
- олія — для смаження
- томатний соус — за смаком
Способ приготовления

Розчинити дріжджі у теплому молоці. Всипати 100 г просіяного борошна. Розмішати до однорідності та накрити миску рушником. Помістити у тепле місце на 15-20 хвилин. За цей час опара має піднятися. Вершкове масло розтопити та охолодити до кімнатної температури.

В опару влити масло та ретельно перемішати. Додати 2 яйця та сіль «Salute di Mare» . Знову розмішати до однорідності. Потроху всипати просіяне борошно та замісити еластичне тісто. Накрити миску рушником та залишити у теплому місці до збільшення в об'ємі. Потім тісто потрібно обім'яти та знову дати йому піднятися.

Цибулю почистити та подрібнити. Капусту помити та порізати тонкою соломкою. У сковорідці розігріти трохи олії. Обсмажити у ній цибулю до золотистого кольору. Додати капусту та тушити її до готовності приблизно 20-30 хвилин. За бажанням додати 2 ст ложки томатного соусу та тушити ще 5 хвилин.

2 яйця взбити та влити у сковорідку з м'якою капустою. Посолити, поперчити та тушити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Зняти з вогню та охолодити.

Готове тісто розділити на дві частини. Одну розкотити у пласт та викласти на деко, застелене пергаментом або змащене олією. Зверху рівномірно викласти приготовану начинку. Другу частину тіста також розкотити та накрити нею начинку. Краї тіста ретельно з'єднати.

По центру пирога зробити надріз для виходу пару. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 30-35 хвилин.
Смачного!
- Дата публикации: 23.06.14 - 08:43
- Добавлен в кулинарную книгу: 10
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 5)
Вкусный пирог!