Сочники з сиром

Сочники з сиром — надзвичайно ароматна випічка, яка сподобається усій родині. Ніжна сирна начинка чудово поєднується з легким та смачним тістом. До того ж, готувати сочники дуже легко та достатньо швидко.

Список ингредиентов

  • борошно3,5-4 склянки
  • сир400 г
  • цукор250 г
  • сметана1 склянка
  • вершкове масло50 г
  • яйця5 шт
  • манка2 ст. ложки
  • ванільний цукор2 ч. ложки
  • розпушувач1 ч. ложка
  • оліядля змащування

Способ приготовления

М'яке вершкове масло розтерти з 1 склянкою цукру, 1 ч. ложкою ванільного цукру та 2 яйцями. Сметану змішати з розпушувачем та додати до масляної суміші. Розмішати до однорідності. Потроху всипати 3-3,5 склянки просіяного борошна. Замісити дуже м'яке тісто, яке буде злегка прилипати до рук.

Сир розтерти з 2 ст. ложками цукру та 1 ч. ложкою ванільного цукру. 2 яйця розділити на білки та жовтки. Білки помістити у холодильник. Додати жовтки до сирної маси та ретельно розмішати. Додати 2 ст. ложки сметани та знову добре перемішати.

У сирну масу всипати манку та перемішати все до однорідності. Охолоджені білки збити міксером до утворення стійкої піни. Додати її до сирної маси та обережно перемішати ложкою знизу вгору, щоб утворилася однорідна маса.

Тісто скотити у джгут. Розділити його на шматочки та розкотити їх у кружечки діаметром 7-8 см. При формуванні руки та робочу поверхню потрібно трохи посипати борошном. На один край викласти приблизно по 1 ст. ложці сирної начинки. Акуратно накрити другою половиною, не притискаючи краї. Викласти сочники на деко, змащене олією. Змастити збитим яйцем та помістити у розігріту до 180-190 градусів духовку. Випікати сочники до готовності приблизно 15-17 хвилин.

Смачного!