Бісквітні кекси
Краще домашньої випічки може бути лише домашня випічка. Бісквітні кекси, приготовані за цим рецептом, виходять дуже пишними та ароматними. Готові кекси можна покрити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.
Список ингредиентов
- борошно — 1,5 склянки
- цукор — 1,5 склянки
- вершкове масло — 100 г
- яйця — 6 шт
- ванільний цукор — 1 пакетик
- розпушувач — 1/2 ч. ложки
- сіль — 1 щіпка
- лимонна цедра — за смаком
Способ приготовления
Розділити яйця на білки та жовтки. Збити жовтки з цукром, ванільним цукром та лимонною цедрою до утворення світло-жовтої піни. Вершкове масло розтопити та влити до жовткової маси. Ретельно все перемішати. Окремо збити білки з сіллю до утворення стійкої піни. При нахилі миски, вона не має виливатися.
До жовткової маси додати 1/3 частину білків. Розмішуючи знизу вгору ложкою, потроху всипати просіяне борошно. Додати решту білків та обережно все перемішати до однорідності. Розкласти тісто у формочки для кексів, заповнюючи їх не більше, ніж на 2/3 висоти. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до готовності. Перші 10-15 хвилин духовку краще не відкривати, бо кекси можуть осісти.
Смачного!
- Дата публикации: 31.05.13 - 09:33
- Добавлен в кулинарную книгу: 0