Обрядове печиво

Це печиво виходить дуже смачним та ароматним. Його достатньо легко готувати, а результат Вам неодмінно сподобається. До того ж, до процесу приготування можна залучати усю Вашу родину.

  • Основной ингредиент: мед
  • Обобщенное название: печенье

Список ингредиентов

  • житнє борошно800-1200 г
  • цукор2 склянки
  • вода2 склянки
  • мед1 склянка
  • вершкове масло100 г
  • кориця1 г
  • гвоздиказа смаком

Способ приготовления

Мед змішати з цукром та водою. Поставити на невеличкий вогонь та варити до коричнюватого кольору, постійно помішуючи. Потім суміш процідити та охолодити до 70 градусів. Додати вершкове масло та ретельно розмішати. Потроху всипати борошно та додати прянощі. Замісити однорідне тісто. Помістити його на 1 годину у холодильник.

Духовку розігріти до 210-220 градусів. Тісто дістати з холодильника. Воно стане м'яким та пластичним. Скатати з нього джгутики та сформувати печиво у вигляді різноманітних фігурок. Можна зробити печиво у вигляді сонця, плашок та хрестиків. Викласти його на деко, застелене пергаментом. Помістити у духовку та випікати до рум'яного кольору приблизно 10 хвилин.

Смачного!