Пиріг зі щавелем

Щавель містить дуже багато вітамінів та корисних речовин. Пиріг з нього виходить дуже ніжним та соковитим. Готовий пиріг можна перед подачею на стіл полити солодким соусом.

Список ингредиентов

  • готове листкове дріжджове тісто500 г
  • щавель300-500 г
  • яйце1 шт
  • крохмаль1-2 ст. ложки
  • цукорза смаком
  • вершкове маслодля змащування форми

Способ приготовления

Тісто розділити на дві половини. Одну розкотити у пласти та викласти на деко, змащене маслом. При цьому потрібно зробити бортики. Щавель помити та обсушити. Дрібно порізати та посипати цукром. Злегка його розтерти та викласти рівним шаром на тісто. Злегка посипати крохмалем, щоб начинка не витікала під час випікання.

Другу половину тіста також розкотити у пласт. Накрити ним начинку та щільно з'єднати краї тіста. Яйце трохи збити та змастити поверхню пирога. Наколоти виделкою та помістити у розігріту до 180-200 градусів духовку. Випікати до готовності протягом приблизно 25 хвилин.

Смачного!