Еклери з сирною начинкою
Еклери, приготовані за цим рецептом, виходять надзвичайно ніжними та смачними. Особливість їм надає чудова сирна начинка. За бажанням готові еклери можна посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.
Список ингредиентов
- вода — 1 склянка
- цукор — 1 склянка
- сир — 200 г
- сметана 33 % — 200 мл
- борошно — 1 склянка
- вершкове масло — 80-100 г
- яйця — 2-4 шт
- сіль — 1 щіпка
- ванільний цукор — за смаком
Способ приготовления
Борошно просіяти та змішати з сіллю. У каструльку влити воду та викласти вершкове масло. Прогрівати на невеликому вогні, доки масло повністю не розтане. Довести вогонь до максимуму та довести рідину до кипіння. Всипати борошно та зняти з вогню. Розмішати тісто до однорідності. Дати йому охолонути протягом 15 хвилин. Після цього по одному додати яйця, ретельно розмішуючи. Готове тісто буде блискучим та однорідним.
Духовку розігріти до 200 градусів. Деко застелити пергаментом та відсадити на нього невеличкі шарики з тіста на відстані 3-5 см один від одного за допомогою кондитерського мішка. Помістити у духовку та випікати приблизно 15-20 хвилдин, доки еклери не збільшаться у два рази о об’ємі та не зарум’яняться. Зменшити температуру духовки до 150 градусів та випікати ще 10-15 хвилин. Після цього духовку вимкнути та відкрити дверцята, щоб еклери злегка охолодилися.
Сир розтерти з цукром. Додати сметану та ванільний цукор. Збити все міксером або блендером до однорідності. Остиглі еклери надрізати з однієї сторони та наповнити сирною начинкою за допомогою чайної ложки.
Смачного!
- Дата публикации: 30.07.13 - 08:01
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)