Смачний торт

Звісно, у кожного є свій улюблений рецепт торту. Та якщо Ви хочете приготувати смачний та простий торт, то Вам неодмінно треба спробувати цей рецепт. Такий торт приголомшить усіх Ваших гостей.

  • Основной ингредиент: арахис
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • цукор385 г
  • арахіс300 г
  • вершкове масло150 г
  • яєчні білки6 шт
  • крохмаль3 ст. ложки
  • яблучне повидло2-3 ст. ложки
  • згущене молоко2 ст. ложки
  • вода50 мл
  • какао1 ч. ложка
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Арахіс просмажити у сухій сковорідці та очистити від лушпиння. Збити його у блендері. 2 білки збити міксером до утворення стійкої піни. Продовжуючи збивання потроху всипати 100 г цукру. 4 ст. ложки арахісу змішати з 1 с.т ложкою крохмалю. Потроху додати цю суміш до білкової піни, обережно перемішуючи ложкою знизу вгору.

Зі зворотнього боку пергаментного паперу намалювати коло діаметром 21 см. Викласти на папір шар білкової маси висотою 5-7 мм. Помістити у розігріту до 160 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 120-130 хвилин. Готовий корж не має бути занадто сухим або вологим. Так само спекти ще 2 коржі. Дати їм повністю охолонути протягом 12 годин.

Воду довести до кипіння та всипати 85 г цукру. Довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. Додати згущенку та варити сироп протягом 10 хвилин. Зняти з вогню та дати йому охолонути. М'яке вершкове масло збити міксером. Продовжуючи збивання, по 1 ст. ложці вливати тонкою цівкою приготований сироп. Збити крем до однорідності. До 1/3 крему додати какао та добре перемішати.

Нижній корж змастити білим кремом. Накрити другим коржем та змастити його повидлом. Викласти зверху останній корж та смастити його шоколадним кремом. Бока торту посипати рештою арахісу.

Смачного!