Мафіни з чорницею

Мафіни – ніжна солодка випічка. Чорниці надають їм особливий оригінальний смак. Готові мафіни можна змастити глазур’ю.

Список ингредиентов

  • борошно300 г
  • молоко220 мл
  • чорниця150 г
  • цукор130 г
  • вершкове масло95 г
  • яйце1 шт
  • розпушувач1 ст. ложка
  • сіль1/2 ч. ложки

Способ приготовления

У миску всипати просіяне борошно, цукор, сіль та розпушувач. 75 г вершкового масла розтопити та трохи охолодити. Окремо збити яйце та влити до нього молоко і вершкове масло. Збити все до однорідності, поступово додаючи борошняну суміш.

Чорницю помити та обсушити. Додати до тіста і ретельно все перемішати. Змастити формочки для мафінів вершковим маслом. На 2/3 наповнити їх тістом та помістити у розігріту до 200 градусів духовку. Випікати мафіни до готовності приблизно 25 хвилин. Перекласти їх на решітку та залишити до повного охолодження.

Смачного!