Сирна вишиванка

Цей оригінальний пиріг – чудовий десерт для усієї родини. Він виходить дуже ніжним та соковитим. Готовий пиріг можна прикрасити будь-якою іншою глазур’ю.
- Кухня: Украинская кухня
- Основной ингредиент: творог
Список ингредиентов
- сир 9 % — 500 г
- вершки 10 % — 370 мл
- молоко — 250 мл
- борошно — 2-2,5 склянки
- вершкове масло — 120 г
- цукор — 105 г
- яйця — 4 шт
- сметана — 4 ст. ложки
- смородинове пюре — 3 ст. ложки
- какао — 2 ст. ложки
- крохмаль — 1 ст. ложка
- лимонна цедра — 1 ст. ложка
- чорний шоколад — 40 г
- сіль — 1/2 ч. ложки
- ванільний цукор — 10 г
- олія — для смаження
Способ приготовления

250 мл вершків змішати з 2 яйцями, сіллю та 1 ст. ложкою цукру. Збити міксером або вінчиком до однорідності. Всипати 1 склянку борошна та ретельно перемішати. Продовжуючи активно розмішувати, влити гаряче молоко та 60 мл олії. До частини тіста добавити 1 ст. ложку какао та ретельно все перемішати. Залишити тісто на 20-30 хвилин.

Сковорідку добре розігріти та змастити олією. Влити по центру трохи тіста та рівномірно його розподілити. Смажити млинець з обох сторін до рум’яності. Так само спекти білі та шоколадні млинці з решти тіста. Викладати млинці один на другий, змащуючи кожен вершковим маслом. Усього має вийти 15 млинців.

Сир протерти через сито або збити блендером. Додати 3 ст. ложки сметани, 2 яйця, 80 г цукру та ванільний цукор. Ретельно перемішати масу до однорідності. Розподілити її на три однакові частини.

До однієї додати 1 ст. ложку какао та 1 ст. ложку сметани.

Перемішати масу до однорідності. До другої частини додати смородинове пюре та крохмаль. Також добре перемішати.


У третю частину сирної маси всипати лимонну цедру та перемішати все до однорідності. Зробити по 3 млинцевих рулетика з кожною начинкою.

1 яйце збити зі 100 мл вершків. Форму для випічки змастити вершковим маслом. Застелити дно та боки форми млинцями так, щоб вони звішувалися через край.

У місцях, де млинці накладаються один на інший, потрібно змащувати вершково-яєчною сумішшю.

Викласти у форму млинцеві рулетики, чергуючи їх за кольором та поливаючи яєчно-вершковою сумішшю.
Так як у мене не дуже велика форма, тому мені прийшлося один рулет взалагі відкласти, а по середині викласти один великий.

Беремо млинці різного кольору змащуємо яйцем та накладаємо один на другий майже до середини.

Та викладуємо три різнокольоровіих рулетики, закручуємо їх

та викладуємо посередині нашої форми. Закрити краями млинців, які звішувалися через край, також змащуючи яєчно-вершковою сумішшю.

Розігріти духовку до 200 градусів. Помістити пиріг у духовку та випікати його до рум’яності протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг перевернути на блюдо та змастити розтопленим вершковим маслом. Шоколад розтопити на водяній бані та змішати з 1 ст. ложкою вершків до однорідності. Полити пиріг шоколадною глазур’ю та дати повністю охолонути.

Смачного!
- Дата публикации: 02.02.14 - 14:05
- Добавлен в кулинарную книгу: 5
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 3)
Отличная раскраска!
Дмитрий, а какая вкусная!))) Спасибо за коментарий!!
Аппетитненькая вышиваночка получилась
Здорово! Классная идея!
Спасибо девочки)