Пиріг з шоколадом

Це достатньо простий рецепт приготування пирога з шоколадом. Він виходить надзвичайно ароматним та смачним. За бажанням його можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.

Список ингредиентов

  • вершкове масло120 г
  • чорний шоколад80 г
  • цукор75 г
  • яйця2 шт
  • борошно50 г

Способ приготовления

100 г вершкового масла збити з 50 г цукру до утворення пишної білої маси. Розділити яйця на білки та жовтки. Додати жовтки до масляної маси та збити до утворення кремоподібної суміші. Шоколад розтопити на водяній бані. Трохи охолодити його та обережно змішати з масляною сумішшю.

Борошно просіяти та всипати до шоколадної маси. Акуратно перемішати до однорідності. Білки збити з 25 г цукру до утворення стійкої піни. Додати її до тіста та перемішати ложкою знизу вгору. Викласти готове тісто у форму, змащену вершковим маслом. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до готовності протягом 30 хвилин. Дати пирогу повністю охолонути та подати на стіл.

Смачного!