Кисіль

Кисіль містить дуже багато вітамінів, тому є незамінним напоєм як для дітей, так і для дорослих. Готувати кисіль можна не тільки зі свіжих, а й з заморожених ягід. Цей кисіль однаково смакуватиме як у гарячому, так і у холодному вигляді.

Список ингредиентов

  • брусника150 г
  • клюква150 г
  • чорна смородина150 г
  • коричневий цукор150 г
  • картопляний крохмаль75 г

Способ приготовления

Усі ягідки ретельно помити та обсушити. Протерти їх через друшляк та відтиснути сік. У каструлі довести до кипіння 3 л води. Викласти ягідну масу у гарячу воду та варити протягом 15-20 хвилин. Отриманий компот процідити та ще раз ретельно відтиснути.

1 склянку компоту відділити, а решту знову довести до кипіння. Всипати цукор та дати йому повністю розчинитися, постійно помішуючи. Крохмаль розвести у склянці залишеного відвару. У каструлю з компотом влити сік. Знову дати компоту закипіти та тонкою цівкою влити крохмаль, активно розмішуючи. Довести до кипіння та варити 3-5 хвилин. Дати готовому киселю трохи охолонути.

Смачного!