Торт на кефірі

Цей торт виходить дуже ніжним та пухким. Готувати ж його досить швидко та просто. У ньому відмінно поєднуються шоколадні коржі та смачний сметанний крем.

  • Основной ингредиент: кефир
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • кефір500 мл
  • борошно3,5 склянки
  • жирна сметана3,5 склянки
  • цукор3,5 склянки
  • вершкове масло120 г
  • яйця3 шт
  • какао3 ст. ложки
  • розпушувач1 ст. ложка
  • ванільний цукорза смаком
  • оліядля змащування

Способ приготовления

Яйця і 2 склянки цукру збивати міксером на повільній швидкості протягом 10 хвилин, щоб утворилася пишна маса. Влити до неї кефір та всипати соду. Добре все перемішати. М'яке вершкове масло додати до яєчно-кефірної маси. Всипати ванільний цукор та розмішати все до однорідності.

Борошно просіяти з какао та потроху всипати до яєчно-кефірної маси. Ретельно все перемішати. Готове тісто за консистенцією має бути густіше, ніж сметана. Розділити його на три рівні частини. Форму змастити олією та влити у неї одну частину тіста. Розрівняти та помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати корж до готовності. Перевірити готовність можна сухим сірником. Так само спекти ще два коржі. Дати їм охолонути та розрізати вздовж на дві половини.

Холодну сметану збити з 1,5 склянками цукру за допомогою міксера. Має утворитися пишний крем. Якщо він вийшов рідким, то у нього можна додати загущувач для вершків. Кожен корж викладати один на другий, добре змащуючи їх сметанним кремом. Помістити готовий торт у холодильник для просочування.

Смачного!