Сирник по-львівськи

Якщо Ви хоч раз бували у Львові, то вже ніколи не забудете самобутній дух цього міста. Неповторна ароматна львівська випічка — справжнє чудо кулінарії. Цей сирник просто ідеально смакуватиме з чашечкою кави або чаю. Ніжній сирний смак чудово поєднується з цедрою лимону та шоколадом. А мак додає до випічки приємну нотку.
Список ингредиентов
- сир — 1 кг
- цукор — 2 склянки
- борошно — 220 г
- вершкове масло — 120 г
- мак — 100 г
- чорний шоколад — 100 г
- яйця — 7 шт
- лимон — 1 шт
- крохмаль — 4-5 ст. ложок
- молоко — 3 ст. ложки
- сметана — 70 мл
- какао — 1 ст. ложка
- розпушувач — 3 ч. ложки
- ванільний цукор — 1 пакетик
Способ приготовления

Мак залити окропом і залишити на 20 хвилин. Потім воду злити, а мак розтерти у ступці або збити блендером. Додати 2 ст. ложки цукру і добре все розтерти.

70 г вершкового масла змішати зі сметаною, борошном, какао і 1 ч. ложкою розпушувачу. 1 яйце збити вінчиком з 2-3 ст. ложками цукру. Додати масу до тіста і перемішати все до однорідності. Готове тісто має бути ніжним і буде трохи прилипати до рук. Помістити його у холодильник.

Лимон помити і зняти з нього цедру з допомогою тертки. З м'якоті лимону відтиснути сік. Змішати цедру з соком.

6 яєць розділити на білки та жовтки. Сир збити блендером з жовтками і 50 г вершкового масла до утворення однорідної маси без грудочок.

Додати до неї 2 ч. ложки розпушувачу, лимонній сік з цедрою, 1 склянку цукру і ванільний цукор. Ретельно перемішати масу до однорідності.

Білки збити міксером до появи піни. Продовжуючи збивання, потроху всипати 1/2 склянки цукру. Збивати до утворення стійкої маси, яка не буде виливатися з миски.

2 ст. ложки піни додати до маку і акуратно перемішати ложкою знизу вгору. Решту білків додати до сирної маси і також обережно перемішати ложкою знизу вгору.

Велику роз'ємну форму застелити пергаментним папером. Викласти у неї шар тіста з какао товщиною 1 см і розрівняти його мокрими руками.
Я випікала у прямокутній формі з силікону. А папір використовувала, щоб зручніше було виймати сирник з форми.

Зверху рівномірно викласти половину сирної маси. Наступним шаром викласти мак.
При цьому маковий шар не повинен діставати до країв, інакше начинка може витікати під час випічки.

Закрити маковий шар рештою сирної маси.
Розрівняти поверхню мокрими руками і помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до рум'яності приблизно 1,5 години. На готовність сирник можна перевірити сухим сірником. При необхідності прикрийте сирник зверху бумагою.

Шоколад розламати на шматочки і викласти у каструльку. Влити молоко і поставити на повільний вогонь. Прогрівати глазур до однорідності. Готовому сирнику дати повністю охолонути і витягнути з форми. Полити поверхню сирника гарячою глазур'ю і дати повністю охолонути.
Я використовувала готову глазур.

Продуктів тут пропонується на дуже велику порцію. Якщо ви надумаєте випікати сирник з цих пропорцій, то беріть форму діаметром не меньше 26 см. Я пекла половину. І у мене вийшов сирник, який вмістився в звичайну кексову форму.
- Дата публикации: 01.02.14 - 15:19
- Добавлен в кулинарную книгу: 64
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 16)
Чудово, у розрізі сирник виглядає усміхненим
Сирник такий смачний, що на нього дивишся і посіхаєшся! Мабуть і він у відповідь робить те саме!))))
Головна фотка просто шок! Дуже круто!

Дякую! Мені дуже приємно!
Смачно
Спасибі!
Тонечка,чудесный у тебя сырник!Фото красивое и посудка шикарная!
Анжелочка, сырник получился и правда очень вкусный! Спасибо тебе!
Я уже представила этот вкус,мммм
Да-а, сочетание вкусов там очень гармоничное. Мне кажется, что львовские сырники не бывают невкусными.
Какой вкусненький сырник получился!
Спасибо, Наташа!
Вкус перетёртого мака из сахаром в макитре - неповторимый. А сырник классный!!!
=Рина=
Катя, я вообще не равнодушна к выпечке с маком. Очень люблю ее.
Тонечка, какая красота!!!
Лесенька, я ж вообще к творогу не равнодушна...
Спасибо тебе! 
Тоня, я к сожалению, ни слова не понимаю на украинском, но все таки перевела данный шедевр на понятный мне язык))) И не пожалела) Отличный десерт, обязательно попробую приготовить. А пока отдаю свой голос в голосовании.Красиво, вкусно, полезно.
Варвара, я подозревала, что рецепт нужно было перевести на русский язык, но так хотелось оставить текст на украинском... Сырник-то львовский.))) Здорово, что ты догадалась сделать перевод, потому что десерт этот чудесный!
Тоня, я нисколько не расстроена. В моей семье когда то давно были люди, знающие этот язык. Но нам, по каким то причинам, не прививали. Я считаю, что раз уж был рецепт на украинском, то лучше его так и оставить, особенно в раскраске. Ведь кто-то над ним трудился. Чужой труд надо уважать)))
Чудесный сырник! Побежала готовить))

Спасибо, Женя! Надеюсь сырник понравится!
Какой-то просто чудо-сырник! Открываю для себя совершенно новый рецепт, где и мак, и крахмал и лимон...Такой богатый вкус должен быть...Спасибо за рецепт!
Спасибо Вам! Вкус у сырника, действительно, чудесный! Буду рада, если рецепт пригодится!
Десерт просто класс!!! Советую приготовить, мы уже попробовали!!! Спасибо.
и Вам спасибо, что оставили отзыв!
Утащила в копилку рецептов.Такий гарний сирник. Треба скуштувати)
Смачного! Львовские сырники, на мой взгляд, все вкусные!
а подскажите, на каком этапе крахмал добавляется? (я что-то не нашла) В творожную массу. правильно поняла?))
а подскажите, на каком этапе крахмал добавляется? (я что-то не нашла) В творожную массу. правильно поняла?))
Да, крахмал добавляют в творожную массу, когда добавляют туда сахар. Пропустила этот момент, прошу прощения.