Ванільний сирник
Цей сирник вразить Вас своїм ніжним ванільним ароматом. Він настільки смачний, що сподобається навіть тим, хто не дуже любить сир. Прикрасити сирник можна тертим шоколадом або будь-якою іншою глазур'ю.
Список ингредиентов
- сир — 1 кг
- борошно — 250 г
- цукрова пудра — 250 г
- вершкове масло — 250 г
- цукор — 250 г
- яйця — 10 шт
- родзинки — 100 г
- крохмаль — 3 ст. ложки
- ванільний цукор — 2 пакетики
- розпушувач — 1 ч. ложка
- лимонний сік — за смаком
Способ приготовления
125 г м'якого вершкового масла розтерти зі 100 г цукрової пудри. Додати 1 яйце та 1 пакетик ванільного цукру. Збити все до однорідності. Борошно просіяти з розпушувачем і всипати до масляної суміші. Замісити м'яке тісто і загорнути його у харчову плівку. Помістити його у холодильник мінімум на 1 годину.
8 яєць розділити на білки та жовтки. Збивати до утворення стійкої піни, яка не буде виливатися з миски. Сир збити зі 100 г вершкового масла, 200 г цукру і ванільним цукром за допомогою блендера до утворення однорідного крему. Не припиняючи збивати, по одному додавати жовтки. Збивати, доки не утвориться пишна маса.
Родзинки помити і обсушити. Збити білки до утворення піни. Під час збивання потроху всипати 50 г цукру. Частинами додати білки до сирної маси, акуратно перемішуючи знизу вгору. Всипати крохмаль та родзинки. Обережно все перемішати.
Відділити від тіста 1/3 частину і знову помістити її у холодильник. Більшу частину тіста розкотити у тонкий пласт. Роз'ємну форму злегка змастити вершковим маслом і викласти у неї тісто. Наколоти виделкою і помістити у розігріту до 170 градусів духовку. Випікати протягом 15 хвилин.
Дістати корж з духовки і викласти на нього рівним шаром сирну масу. Решту тіста розкотити у тонкий пласт і розрізати його на смужки. Розкласти їх зверху на сирний шар. 1 яйце розділити на білок та жовток. Злегка збити жовток і змастити ним поверхню сирника. Помістити у розігріту до 170 градусів духовку і випікати протягом 50-60 хвилин.
150 г цукрової пудри розтерти з 1 яєчним білком. Постійно розмішуючи, по 1 краплі додавати лимонний сік, доки не утвориться однорідна глазур. Залити готовий сирник глазур'ю, не дістаючи з форми. Помістити у холодильник на пару годин. Потім сирник обережно дістати з форми і розрізати на порціонні шматочки.
Смачного!
- Дата публикации: 25.10.13 - 08:25
- Добавлен в кулинарную книгу: 1