Паштет з опеньок
Цей паштет обов'язково сподобається усім любителям грибів. Він виходить надзвичайно смачним і ароматним. За бажанням у рецепт можна додавати й інші спеції за своїм смаком.
Список ингредиентов
- опеньки — 3 кг
- олія — 250-300 мл
- ріпчаста цибуля — 150 г
- морква — 150 г
- сіль — 5 ч. ложок
- оцет 9 % — 80 мл
- цукор — 1 ст. ложка
- чорний мелений перець — 1/2 ч. ложки
- мелений мускатний горіх — 1/4 ч. ложки
- лавровый лист — 2 шт
Способ приготовления
Опеньки почистити і помити. Відварити їх до готовності у киплячій воді. Потім знову помити і дати охолонути. Перемолоти їх у м'ясорубці. Цибулю почистити, розрізати на декілька частин і перемолоти у м'ясорубці. Моркву почистити, помити і також пропустити через м'ясорубку.
У великій каструлі розігріти олію і обсмажити у ній цибулю до м'якості. Додати моркву і смажити овочі декілька хвилин. Потім у каструлю викласти гриби і довести масу до кипіння. Посолити, поперчити, всипати цукор і мускатний горіх. Тушити на повільному вогні протягом 1 години, постійно помішуючи.
Потім у паштет додати лавровий лист і тушити все ще 30 хвилин. Після цього влити у грибну масу оцет і тушити до готовності ще 30 хвилин. Розкласти готовий паштет у стерилізовані баночки і закотити. Загорнути у ковдру і дати повністю охолонути у такому положенні.
Смачного!
- Дата публикации: 06.11.13 - 09:40
- Добавлен в кулинарную книгу: 2
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)
Дуже сподобався рецепт!Вчора закрила 5 баночок!смачно))) тільки я добавила більше моркви і цибулі(приблизно по 300 г,а не по 150,як вказано в рецепті) Дякую!