Королівський сирник
Смак цього сирника дійсно можна назвати королівським. Надзвичайно ніжна сирна начинка зі смачними шоколадними коржами нікого не залишать байдужим. Особливий смак сирнику надає ванільний пудинг і курага.
Список ингредиентов
- жирний сир — 1 кг
- цукор — 300 г
- борошно — 250 г
- вершкове масло — 200 г
- курага — 150-200 г
- яйця — 6 шт
- ванільний пудинг — 1 пакетик
- сметана — 2 ст. ложки
- какао — 2 ст. ложки
- розпушувач — 1 ч. ложка
- ванільний цукор — 1 пакетик
Способ приготовления
100 г м'якого вершкового масла збити зі сметаною, 100 г цукру і 1 яйцем. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем і какао. Потроху всипати цю суміш у масляну масу і замісити однорідне тісто. Помістити його на 3 години у морозилку. Після цього розділити його на 3 частини.
Сир збити у блендері або двічі перемолоти у м'ясорубці. 5 яєць розділити на білки та жовтки. Збити жовтки з 1 склянкою цукру до утворення білої маси. Ретельно змішати її з сиром. Додати 100 г м’якого вершкового масла, ванільний цукор і пудинг. Перемішати масу до однорідності.
Яєчні білки збити міксером до утворення стійкої піни, яка не буде виливатися з миски. Додати її до сирної маси і обережно перемішати все ложкою знизу вгору. Розділити отриману масу на дві рівні половини. Курагу залити окропом. Потім обсушити і порізати соломкою.
Форму для випічки застелити пергаментним папером. Одну частину тіста рівним шаром натерти на крупній тертці у форму. На тісто рівномірно викласти половину сирної маси. Розкласти на неї шматочки кураги. Другу частину тіста також рівномірно натерти на крупній тертці у форму на сирний шар. На тісто викласти решту сирної маси і акуратно розрівняти поверхню. Третю частину тіста так само рівним шаром натерти на крупній тертці у форму.
Духовку включити розігріватися до 180 градусів. Форму з сирником помістити у духовку. Запікати до готовності протягом 1 години. Дістати сирник з духовки і дати йому повністю охолонути. Потім помістити його у холодильник і дати настоятися протягом декількох годин.
Смачного!
- Дата публикации: 12.11.13 - 09:23
- Добавлен в кулинарную книгу: 0