Салат «Коник біля ясел»

Таким салатом можна не лише здивувати, а й добре нагодувати, адже якщо скористаєтесь моєю ідеєю і приготуєте гостям такий порційний салат, то кожен з них матиме на одній тарілці одразу і ситний м’ясний салатик з сиром (галявинка під коником та коник), і вітамінний овочевий (у яслах), і корисний хлібець до салатів.
- Время приготовления: 1 час
- Кухня: Европейская кухня
- Основной ингредиент: кус-кус
- Обобщенное название: салат
- Участие в конкурсе: Здравствуй, ёлка, Новый год!
Список ингредиентов
- овочевий салат (у яслах):
- капуста — 150 г
- перець болгарський — 50 г
- цибуля — 20 г
- морква — 50 г
- насіння гарбузове — 20 г
- мед натуральний — 2 ч. ложки
- лимонний сік — 2 ч. ложки
- оливкова олія — 2 ст. ложки
- хлібці цільнозернові — 4 шт
- м'ясний салат (галявина для коника):
- кус-кус пшеничний тм «жменька» — 1/2 порційного пакетика
- гусяча грудка печена — 70 г
- чорнослив копчений — 70 г
- насіння соняшникове — 35 г
- соус «ткемалі» — 4 ст. ложки
- сир «косичка» — 1 шт
Способ приготовления

Для виготовлення коника потрібен сир "Косичка" - ось такий.

Він легко розділяється на смужки.

Починаємо робити коника, імітуючи давню українську техніку коника-мотанки – відокремити пучками волокна із сиру.

Змотати тулуб, ноги, гриву. Щоб конструкція трималась купи, спочатку скріпити її зубочистками.

Змотати задні ноги та хвіст. А вже потім зв’язати тоненькими сирними волокнами. Розпушити хвіст та гриву, розділивши сир на тонкі волокна.

Змайструвати ясла для коника: на двох хлібцях з обох сторін зробити паралельні надрізи.

Закріпити в них два цілі хлібці. Відкласти ці заготовки в сторону та приступити до приготування салатів.

Капусту тоненько посікти, посолити, злегка відтиснути та злити сік. Додати нарізаний соломкою болгарський перець (виглядатиме гарніше, якщо перець взяти різнокольоровий: червоний, жовтий та зелений), дрібно посічену цибулю, терту моркву, підсмажене гарбузове насіння, вимішати та заправити заправкою (мед, сік лимона та олію розтерти до однорідної суміші).

Щоб приготувати галявину-підложку для коника, спочатку слід відварити кус-кус пшеничний від ТМ «Жменька (до речі, кус-кусом я вже давно замінюю рис в салатах – він чудово поєднується з іншими складниками). Я використовувала порційний - в пакетиках – його треба занурити в упаковці у воду та варити, доки пакет не заповниться вареною крупою повністю.

Ось так.

Охолоджений кус-кус викласти на таріль шаром товщиною 1 см, а овочевим салатом наповнюємо ясла для коника.

Підготувати чорнослив та м'ясо.

Зверху на кус-кус викласти нарізані соломкою запечену гусячу грудку (замість неї можа взяти будь-яке інше відварене м’ясо).

На м'ясо - попередньо ошпарений та підсушений чорнослив. Посипати підсмаженими соняшниковими зернятами.

Все це легенько ущільнити ложкою та полити сливовим соусом «Ткемалі» (у мене – приготований власноруч). Можна, звичайно, використати майонез, але тоді для пікантності додайте в нього ложечку гірчиці, хоча на мій смак саме кисло-солодкий «Ткемалі» є ідеальним до цього салату. Зверху на салат обережно викласти коника, оздобивши морквою упряжку та сідельце, око – зелений горошок.

Смачного!

Додам, що в таких яслах можна подати будь-який салат, а із сиру – косички можна створити щось інше (я робила ще ляльку - мотанку). Фантазуйте та тіште своїх близьких!
- Дата публикации: 16.01.14 - 18:22
- Добавлен в кулинарную книгу: 0
- Рейтинг:4.75(средняя оценка: 4.8, всего голосов: 4)
Очень креативно и душевно!

Дякую, я старалась!
Часто работаю с таким сыром,свою лошадку тоже с ним делала.Отличный салат,но как по мне то тарелку надо было не такую пёструю брать,она на мой взгляд отвлекает внимание от самого блюда
Дякую! Так, тарілка не дуже, іншої підходящого розміру не було, нажаль...
Щиро дякую, Антоніна!
Спасибі, Катю!