Шоколадні оладки під карамельним соусом

Дуже шоколадні оладки з солодким карамельним соусом.
- Время приготовления: 30 минут
- Количество порций: 3-4
- Основной ингредиент: молоко
- Обобщенное название: оладьи
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Незвичайна Масниця»
Список ингредиентов
- для карамельного соусу:
- цукор — 1 склянка
- вода — 1/4 склянки
- масло вершкове — 4 ст. ложки
- дрібка солі
- вершки (30-35%)
- для тіста:
- борошно — 150-160 г
- какао — 3 ст. ложки
- розпушувач для тіста — 1 ст. ложка
- цукор — 2 ст. ложки
- яйце — 1 шт
- шоколад темний — 50 г
- масло вершкове — 2 ст. ложки
- молоко — 3/4 склянки
- дрібка солі
Способ приготовления

Спочатку приготуйте карамельний соус: у широкій каструлі змішайте цукор з водою і нагрівайте на середньому вогні, струшуючи каструлю круговими рухами, щоб суміш перемішувалася і цукор повністю розчинився. Коли колір почне змінюватися на карамельний, зніміть карамель з вогню і додайте масло, збиваючи суміш вінчиком. Коли масло рівномірно розподілиться по карамелі, влийте гарячі вершки, продовжуючи збивати. Будьте обережні, суміш почне сильно пінитися. В кінці додайте дрібку солі (таку карамель можна перелити в банку і зберігати в холодильнику 3 тижні, розігріваючи перед вживанням потрібну кількість).
Для шоколадних оладок в мисці з'єднайте шоколад і масло. Розтопіть в мікрохвильовці, нагріваючи на середній потужності 1 хвилину. Дістаньте, перемішайте і повторіть при необхідності. Відставте в сторону, щоб трохи охололо.
В окрему миску просійте борошно, какао, розпушувач. Додайте цукор і сіль.

До шоколадної суміші додайте яйце (я використала перепелині, тому їх 4 шт.)

Влийте молоко та збийте вінчиком до однорідного стану.

Додайте борошно, неремішайте до однорідної маси, щоб не залишилося грудочок.

Розігрійте суху сковорідку з антипригарним покриттям на середньому вогні! (якщо у вас сковорідка без антипригарного покриття, можна злегка змастити її маслом). Викладіть 1 ст. ложку з верхом тіста в центр сковорідки. Смажте оладки 1-2 хвилини,з обох сторін.

Подавайте шоколадні оладки поливши карамельним соусом і посипавши горішками. За рахунок карамелі, оладки стають солодкими. Вийшов такий маленький шоколадний тортик без випічки

Смачного!
- Дата публикации: 19.02.15 - 19:14
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 8)
Очень красивые
дякую, дуже шоколадні)
Отличные оладушки Катя!
Дякую
було смачно)
Я на блины, оладушки, оладьи, коржики смотрю уже, наверное, месяц - все хочу приготовить. Но как то случая не было (Не кому есть). Но вот Ваши приготовлю для себя)) Уж очень аппетитно смотрятся. Фото супер!
рекомендую, особливо для шанувальників шоколадного)
все так гарно,апетитно,круто
все так гарно,апетитно,круто
дякую, Ліда)
Очень вкусно !
Смачненькі !!