Пасхальний «куліч» з сюрпризом

Аватар пользователя мала Лєрка
мала Лєрка
Кулинар 3 уровня
Пасхальний «куліч» з сюрпризом

З яким трепетом та нетерпінням ми всі чекаємо на Великдень, щоб посмакувати смачними пасочками))) Та проходить тиждень... й пасочок всі наїлись, і своїх, і подарованих рідними. Однак за нашими сімейними традиціями на поминальний день теж потрібно пекти кулічі - та вже такого ентузіазму як на Великдень в мене не було! Але я знайшла вихід з цієї ситуації) Зазирніть до мого рецепту - байдужими Ви не залишитесь!

Список ингредиентов

  • борошно (тісто)300 г
  • сметана жирна домашня (тісто)3 ст. ложки
  • вода (тісто)кип"ячена охолоджена (до замісу тіста)
  • гриби шампіньйони( начинка)200 г
  • середня морква (начинка)1 шт
  • ковбаса варьонка200 г
  • оліядля смаження
  • сільза смаком

Способ приготовления

Овочі подрібнити, та підсмажити на сковорідці до готовності.

Виходить ось така начинка.

Порізати брусочками ковбасу, чому саме ковбасу? Тому що нам необхідна начинка, яка під час приготування не буде давати багато соку, як наприклад свинина, чи салямі. Можна використовувати також курку, буде ще смачніше!

З борошна, сметани та води замішуємо тісто, воно вийде еластичне та податливе до роботи з ним. Якщо у вас немає домашньої сметани додайте до тіста 50 гр. вершкового масла. Готовим тістом застелити формочку для пасочки. Я зробила це таким чином: спочатку вирізала кружечок - вимостила ним дно, далі розкатала прямокутник й вимостила стіночки форми, так щоб були закриті бортики, й оберожно натискаючи пальцем з"їднала дно та стіночки.

Викладаємо в формочку начинку, закриваємо її бортиками тіста.

Останнім кроком вирізаю такий же кружечок як на дно, але це буде кришечкою. Накриваємо нашу пасочку замасковуючи всі недоліки, й робимо невеличкий отвір для виходу зайвої вологи. Ставимо до розігрітої до 180 гр. духовки на 15 -20 хв. Готові пасочки прикрашаємо за смаком, я це зробила звичайною сметаною та подрібленною зеленню.

Вийшла дуже смачна, соковита, незвичайна та гарна зукуска! Родина була дуже здивована! Хоча моїх здивувати важко))

Всім смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • Наталья Man
  • 30.04.15 - 20:25
  • #

Интересная идея! такой себе,вкусный сюрприз в серединке

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень
  • мала Лєрка
  • 30.04.15 - 20:44
  • #

Головне можна міняти начинки на свій смак!

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень
  • мала Лєрка
  • 30.04.15 - 20:44
  • #

Головне можна міняти начинки на свій смак!

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень
  • Irina2408
  • 30.04.15 - 22:51
  • #

Вкусно, и очень интересно

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень
  • мала Лєрка
  • 01.05.15 - 06:38
  • #

Дякую за увагу до рецепту!

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень
  • Котенок
  • 01.05.15 - 12:24
  • #

Очень понравилось.Класс!

Аватар пользователя Котенок
5 уровень
  • мала Лєрка
  • 01.05.15 - 16:42
  • #

Дякую)

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень
  • настоящая хозяйка
  • 01.05.15 - 17:08
  • #

Какой интересный рецепт! Спасибо, что поделились.

Аватар пользователя настоящая хозяйка
4 уровень
  • мала Лєрка
  • 01.05.15 - 18:02
  • #

Дякую за увагу до рецепту!

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень
  • snv71
  • 02.05.15 - 23:47
  • #

Отличный рецептик

Аватар пользователя snv71
4 уровень
  • мала Лєрка
  • 03.05.15 - 10:36
  • #

Дякую! Дуже приємно)

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень
  • мала Лєрка
  • 03.05.15 - 10:37
  • #

Дякую! Дуже приємно)

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень
  • julinka05
  • 03.05.15 - 16:51
  • #

как-то готовила такой куличик,, очень вкусно и оригинально:)

Аватар пользователя julinka05
5 уровень
  • мала Лєрка
  • 03.05.15 - 19:08
  • #

Моїй родині теж сподобалось)

Аватар пользователя мала Лєрка
3 уровень