Львівський сирник з вишнями

Львівській сирник - це практично десерт, якій полюбляють всі. До того ж, це одночасно корисний сирковий десерт. Ідеально підходить для сімейного чаювання.

Список ингредиентов

  • сир450 г
  • курячі яйця 3 шт
  • кукурудзяне борошно 2 ст. ложки
  • цукор170 г
  • в'ялена вишня 150 г
  • вершкове масло 100 г
  • крем-сир 50 г
  • молоко3 ст. ложки
  • какао1 ст. ложка
  • ванілін 1 чайна ложка
  • сіль1 дрібка
  • апельсинова цедра 50 г

Способ приготовления

Сир перетерти через сито. Додаємо до сиру цедру апельсина, жовтки, кукурудзяне борошно, розтоплене вершкове масло та крем - сир. Все добре перемішуємо. Далі додаємо половину цукру й ванілін, знову все змішуємо до однорідної маси.

Вишню нарізаємо маленькими шматочками й додаємо до сиру. Все перемішуємо.

Білки збиваємо з дрібкою солі до білих піків за допомогою міксеру. Під час збивання додаємо решту половину цукру. Далі водимо білки до тіста, в декілька прийомів, помішуючи.

Форму для випікання змастити вершковим маслом. Викладаємо тісто в форму й ставимо випікатися в розігріту духовку при температурі 180 ºC на 40-45 хвилин. Готовий сирник витягти з духовки й дати прохолонути.

Приготуємо шоколадну помадку. Для неї нам знадобиться: 3 ст. ложки молока, 3 ст. ложки цукру, 40 г вершкового масла й 1 ст. ложка какао. Кладемо всі інгредієнти в каструлю, нагріваємо на маленькому вогні й постійно помішуємо, як тільки маса стане однорідною, помадка готова.

Поливаємо готовий сирник помадкою й подаємо до столу. Львівський сирник з вишнями готовий. Смачного!