Домашній сир

Є дуже велика кількість рецептів приготування домашнього сиру, адже саме домашній сир смачніший та ніжніший від магазинного. В цьому рецепті, будемо використовувати натуральне молоко. Із цього сиру можна приготувати безліч смачних десертів, кремів, запіканок і т.д

Список ингредиентов

  • молоко500 мл
  • кефір 500 мл

Способ приготовления

Нагріваємо молоко в каструлі. Доводимо майже до кипіння й вливаємо кефір.

Далі, залишаємо молочну масу прохолонути не менш ніж на дві годити.

Потім, проціджуємо масу через марлю. Маса розділиться на сироватку та сир. Зав'язуємо марлю з сиром і підвішуємо іі над мискою, щоб стекла вся сироватка.

Готовий домашній сир готовий. Його можна зберігати в холодильнику до 5 днів.