Печені пиріжки з яблуками
Пиріжки з яблуками виходять дуже пухкими, ніжними, соковитими та смачними. Для цих пиріжків краще брати кисло-солодкі яблука. В начинку по бажанню можна додати корицю.
Список ингредиентов
- яблука — 6 шт
- вершкове масло — 60 г
- вода — 100 мл
- крохмаль — 1 чайна ложка
- кориця — 1 чайна ложка
- ванілін — 10 г
- молоко — 200 мл
- свіжі дріжджі — 30 г
- борошно пшеничне — 3 стакани
- сметана — 120 г
- курячі яйця — 1 шт
- оливкова олія — 3 ст. ложки
- цукор — 230 г
- сіль — 1 чайна ложка
Способ приготовления
У тепле молоко додаємо одну ложку цукру та дріжджі, все перемішуємо. До маси просіюємо борошно, додаємо 30 г вершкового масла кімнатної температури, сметану, яйце, оливкову олію, ванілін та сіль. Все перемішуємо й замішуємо тісто. Тісто накриваємо рушником й залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Яблука почистити, видалити кісточку й нарізати соломкою. В сковороді розігріваємо 30 г вершкового масла. Перекладаємо яблука в сковороду, додаємо цукор та корицю. Все перемішуємо й обсмажуємо до готовності, постійно помішуючи. В процесі, додаємо воду. Далі, в готову начинку всипаємо крохмаль й перемішуємо. Даємо начинці прохолонути.
Тісто розділяємо на однакові шматки по 50 г. Кожний шматок злегка розкачати, в центр викласти начинку й зліпити пиріжок. Перекладаємо пиріжки на деко й ставимо в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 180 °С. Готові пиріжки накрити рушником й дати їм трохи прохолонути.
Печені пиріжки з яблуками готові. Смачного!
- Дата публикации: 02.09.16 - 14:41
- Добавлен в кулинарную книгу: 0