Пиріжки з яблуками і корицею

Пиріжки з яблуками і корицею виходять дуже пишними, м'якими та соковитими. Кориця надає пиріжкам неабиякий аромат. Краще подавати піріжки відразу з чашкою гарячого молока чи чаю.

Список ингредиентов

  • яблуко6 шт
  • кориця2 чайні ложки
  • вершкове масло60 гр
  • молоко200 мл
  • свіжі дріжджі30 г
  • борошно пшеничне3 стакана
  • курячі яйця1 шт
  • сметана120 г
  • оливкова олія 3 ст. ложки
  • вода100 мл
  • цукор260 гр
  • ванілін1 чайна ложка
  • крохмаль1 чайна ложка
  • сільза смаком

Способ приготовления

Дріжджі розводимо в теплому молоці, додаємо одну столову ложку цукру й перемішуємо.

Яйце збиваємо зі сметаною. Додаємо 30 гр вершкового масла кімнатної температури, молочну суміш, ванілін, 100 г цукру, оливкову олію й знову збиваємо за допомогою міксеру. Далі, просіюємо борошно й замішуємо тісто. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Яблука чистимо, видаляємо кісточки, насіння й нарізаємо на шматки. На сковороді розігріваємо масло й перекладаємо яблука. Додаємо цукор та корицю, все перемішуємо та тушимо до м'якості яблук на маленькому вогні під закритою кришкою. Потім, даємо начинці прохолонути.

Тісто розділяємо на шматки. Кожен шматок розкачуємо, по центру викладаємо начинку й ліпимо пиріжки. Перекладаємо пиріжки на деко й ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Пиріжки з яблуками і корицею готові. Смачного!