Мафіни на кефірі

Приготування смачних мафінів на кефірі досить просте та швидке. Головна особливість тіста для мафінів в тому, що для його приготування сухі та рідкі інгрідієнти необхідно змішувати окремо. Таким чином, тісто виходить без грудок.

Список ингредиентов

  • кефір250 мл
  • борошно пшеничне 250 г
  • цукор200 г
  • курячі яйця 1 шт
  • розпушувач2 чайні ложки
  • соняшникова олія100 мл
  • сіль дрібка
  • ваніль за смаком

Способ приготовления

В миску просіюємо борошно з розпушувачем. Додаємо цукор та перемішуємо.

До кефіру вбиваємо яйце й збиваємо за допомогою міксера до однорідності. Вливаємо олію й перемішуємо. Додаємо ванілін за смаком.

Обережно вливаємо яєчну масу до борошно й замішуємо тісто.

Форми для мафінів заповнюємо тістом на 1/3. Ставимо форми в розігріту духовку на 12-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Мафині на кефірі готові. Смачного!