Домашній маскарпоне
Маскарпоне- це вершковий сир. Дуже часто його використовують для приготування десертів. Але маскарпона можна приготувати і в домашніх умовах.
- Основной ингредиент: сливки
- Обобщенное название: маскарпоне
Список ингредиентов
- вершки 33% — 1 л
- лимон — 2 шт
Способ приготовления
Лимон миємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік.
Вершки виливаємо в каструлю і ставимо на водяну баню. За допомогою темометра визначаєм температуру нагрівання вершків. Постійно вершки помішуємо ложкою.
Коли температура в каструлі з вершками буде 85 градусів зімає з вогню. Чекаємо до 82 градуси і вливаємо сок лимона. Потім знову ставимо на каструлю з водою і помішуючи вершки недаємо піднятися вище 84 градусів.
Коли маса буде схожа на густий крем виключаємо газ і охолоджуємо до 45 градусів.
Друшляк застилаємо марльою і висипаємо густо подібний крем. Підвішуєм , щоб скапала зайва рідина а потім кладемо під гніт і відправляємо в холодильник на 9 годин.
Домашній маскарпоне готовий. Використовувати його можна для улюблених чізкейків. Смачного!
- Дата публикации: 08.11.16 - 14:23
- Добавлен в кулинарную книгу: 1
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 2)