Сирний пиріг з штрейзелем
Рецепт приготування сирного пирога з штрейзелем прийшов до нас з Німеччини. У нього хрустка шоколадна основа з ніжним сирним прошарком.
Список ингредиентов
- борошно пшеничне — 150 г
- курячі яйця — 4 шт
- цукор — 150 г
- вершкове масло — 100 г
- розпушувач — 1 чайна ложка
- какао — 3 ст. ложки
- сир — 400 г
- мигдаль — 50 г
Способ приготовления
Масло покладіть в морозильну камеру на 1 годину. Потім натеріть на крупній терці.
В просіяне борошно додаємо розпушувач, какао, цукор, натерте масло і все змішуємо в блендері до стану крихти. Ставимо тарілку з крихтами в морозильну камеру, щоб нерозм'якли.
Жовтки відокремлюємо від білків. До жовтків додаємо цукор, сир і перемішуємо міксером.
За допомогою міксера збиваємо білки до "піків".
З'єднуємо суміші і акуратно вимішуємо крем.
Форму для випікання змазуємо маслом. На дно форми викладаємо штрейзель потім сирний крем і знову штрейзель. Зверху викладаємо пелюстки мигдалю.
Пиріг ставимо випікатися в розігріту духовку на 50 хвилин при температурі 180 градусів.
До столу краще подавати теплим із склянкою холодного молока. Смачного!
- Дата публикации: 10.11.16 - 22:26
- Добавлен в кулинарную книгу: 0
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 1)