Скони з сиром та петрушкою

Аватар пользователя ra36
ra36
Кулинар 6 уровня
Скони з сиром та петрушкою

Скони – це гарячі булочки з найрізноматнішими начинками. Цей воздушний, легкий і ароматний хлібобулочний вироб - стародавня страва. Скони дуже популярні в Англії, Шотландії, Австралії та Новій Зеландії...
Скони кілька днів залишаються такими ж смачними, як свіжоспечені. Їх можна розігрівати у духовці або мікрохвильовій пічці.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне 3 стакани
  • розпушувач тіста 6 ч л (або 3 ч л гашеної соди)
  • сіль 1/3 ч л
  • вершкове масло 90 г
  • твердий сир 100 г
  • зелень петрушки та селери по 1 пучку
  • молоко 1-1,5 стакана
  • яйце куряче1 шт

Способ приготовления

з вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 протвиня булочок.
Зелень вимити й обсушити. Дрібно нарізати. Сир натерти на середній тертці.
Борошно просіяти у глибоку миску, туди ж додати гашену соду та натерте масло. Перемішати.
До борошняної суміші додати зелень та сир.

Швидко перемішати – утвориться крошка.

Додати 1 стакан молока і швидко замісити тісто. Якщо рідини буде замало (залежить від якостей борошна і сиру), трохи додати ще молока.

Тісто розкачати у прямокутний пласт завтовшки 3 см.
Силіконовим ножем нарізати на квадрати 3х3см.

Викласти заготовки на деко, вкрите пергаментом, на відстані один від одного.
Розмішати жовток з 1 чайною ложкою води та змастити скони.

Поставити деко у розігріту до 200 градусів С духовку, запікати 10-15 хвилин.

Виходять неймовіно смачні, воздушні та ароматні булочки!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • vorobyshek
  • 20.10.17 - 14:14
  • #

А вот и первый рецепт нового конкурса.
Поздравляю с этим!
Хороший и вкусный рецепт!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень
  • oksana_sadova77
  • 20.10.17 - 14:29
  • #

Вітаю з першим рецептом конкурсу! Дуже апетитні скони

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень
  • gutka
  • 20.10.17 - 16:25
  • #

Чудово на сніданок Зі сиром випічка неймовірно ароматна.

Аватар пользователя gutka
7 уровень
  • барахтянка
  • 20.10.17 - 16:37
  • #

Рая, з вашого дзволу забрираю в кк.

Аватар пользователя барахтянка
3 уровень
  • Kukurooza
  • 20.10.17 - 17:48
  • #

Перший пішов!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень
  • ra36
  • 20.10.17 - 18:54
  • #

Дівчата, спасибі вам!
Я ще одну смачненьку штучку приготувала...

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • lakshmi
  • 20.10.17 - 21:41
  • #

Очень аппетитные сконы!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень
  • ra36
  • 20.10.17 - 21:45
  • #

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Lana18
  • 20.10.17 - 22:52
  • #

Аватар пользователя Lana18
5 уровень
  • gutka
  • 29.10.17 - 10:35
  • #

Вітаю з рецептом тижня

Аватар пользователя gutka
7 уровень
  • oksana_sadova77
  • 29.10.17 - 10:48
  • #

Вітаю

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень
  • Irina2408
  • 30.10.17 - 08:40
  • #

Вітаю з рецептом тижня!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень
  • ra36
  • 30.10.17 - 08:51
  • #

Дякую!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • lakshmi
  • 02.11.17 - 21:46
  • #

Поздравляю с рецептом недели!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень
  • ra36
  • 03.11.17 - 09:34
  • #

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Пуговка
  • 04.11.17 - 02:06
  • #

смачно

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень
  • ra36
  • 04.11.17 - 09:20
  • #

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • ОлечкаЯ
  • 05.11.17 - 23:29
  • #

Красивые получились, но очень слышна сода . Клала 3 ложечки без горки, гасила. В следующий раз попробую положить меньше.

Аватар пользователя ОлечкаЯ
1 уровень
  • ra36
  • 06.11.17 - 08:17
  • #

Я делала на разрыхлителе, было все нормально.
И хотя обычная пропорция соды и разрыхлителя 1:2, может быть, в этом случае действительно надо соды меньше?

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Вероника1101
  • 06.11.17 - 06:03
  • #

Замечательно!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень
  • Polochka
  • 28.11.17 - 19:47
  • #

Огромное спасибо за рецепт! Испекла сконы с небольшими изменениями: вместо сыра - брынза, а вместо молока - кефир. Получилось очень вкусно, не оторваться)

Аватар пользователя Polochka
3 уровень
  • ra36
  • 29.11.17 - 08:01
  • #

Алена! Я очень рада, что сконы понравились!
Я с брынзой тоже делала, и с фетой - что есть в доме, то и использовала.

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Garda
  • 29.11.17 - 22:18
  • #

На мою думку можна подавати цю випічку до Аперитиву, а так як вона зберігаються свіжою кілька днів тож можна завчасно ще й приготувати . Просто супер .Дуже цікава і гарна ідея , саме головне що не забере багато часу

Аватар пользователя Garda
4 уровень
  • ra36
  • 30.11.17 - 11:34
  • #

Так, згодна!

Аватар пользователя ra36
6 уровень