Полента Таранья Валтилани

Аватар пользователя Garda
Garda
Кулинар 4 уровня
Полента Таранья Валтилани

Це фірмова страва півночі Італії, а якщо бути більш точнішим регіону Валтилана . Це надзвичайно проста і в той же час смачна , і надзвичайно калорійна страва .Секрет приготування полента в іі постійному помішуванні і І звісно в якості муки грубого помолу , тобто гречаної і кукурудзяної. Смакових якостей страві додасть звісно мідний посуд і приготування на дровах.

Список ингредиентов

  • гречана мука грубого помолу750 г
  • кукурудзяна мука грубого помолу250 г
  • вода звичайна4 л
  • масло 300 г
  • свіжий сир касера 600 г
  • сільдля підсилення води

Способ приготовления

В мідний казанок набираємо 4 л холодної води , доводимо іі до кипіння , підсилюємо ,всипаємо тонкою струйкою спершу гречану муку , а згодом кукурудзяну . Весь час , додаючи інгредієнти ,помішуємо вінчиком ,щоб не утворювались в нашій майбутній страві грудочки . Коли наша полента почне гуснути починаємо мішати іі дерев’яною ложкою . Хочу ще раз уточнити, що мішаємо весь час приготування і в одному, і тому ж напрямку .

Одночасно готуємо наші наступні 2 інгредієнти . Спершу нарізаємо 300 г масла кубиками,

Після чого нарізаємо наш сир Касера ( свіжо приготовлений твердий сир , який гарно плавиться ) теж кубиками .

Приблизно через 1 годину приготування на маленькому вогні і постійному помішуванні наша полента розпочне утворювати на стінках казанка типу крости , шкірки . І ось тільки тоді додаємо маленькими порціями наше масло , постійно гарно вимішуємо його , а згодом за 5 хв починаємо ту ж процедуру , але вже з нашим сиром Касера .

Коли ще сир добре не розійшовся , перекидаємо наш мідний казанок на дерев’яну дощинку , висипаємо нашу поленту і відразу подаємо гарячою до столу .

Розкладаємо порціями , подаємо з рубленою ковбаскою чи брезаулою ,і обов’язково зі шклянкою хорошого, червоного вина . Смачного .

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • Kukurooza
  • 12.11.17 - 23:04
  • #

Я куштувала таке!!! Дуже смачно, підтверждую!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень
  • Garda
  • 13.11.17 - 01:09
  • #

Дякую - це справді смакота

Аватар пользователя Garda
4 уровень
  • Пуговка
  • 12.12.17 - 02:25
  • #

Цікаве поєднання двох видів борошна

Аватар пользователя Пуговка
4 уровень
  • Garda
  • 12.12.17 - 21:56
  • #

Це іх такий оригінальний рецепт, тому що в основному використовують лише кукурудзяну муку

Аватар пользователя Garda
4 уровень