Холодець з індички

Аватар пользователя ra36
ra36
Кулинар 6 уровня
Холодець з індички

Звичайнісінький холодець, але з порційною подачею зовсім інакше, святково, виглядає на столі. Тільки треба виставляти на стіл небагато стаканчиків одразу, бо вже через хвилин 15 холодець починає текти (а додавати кісток з яловичини чи желатіну не хотілося).

Список ингредиентов

  • гомілки та крила індичкипо 2 шт
  • чорний перець горошком5-6 шт
  • часник4-5 зубків
  • морква 1 шт, маленька
  • цибуля ріпчаста1 шт, невелика
  • лаврове листя2 шт
  • сіль, чорний мелений перець за смаком

Способ приготовления

Ретельно обчистити і вимити частини індички.
Індичку покласти у кастрюлю, залити водою так, щоб вода була вище прилизно на 1 см. Довести до кипіння на великому вогні, зняти пінку. Покласти обчищені моркву та цибулю, сіль, чорний перець горошком. Зменшити вогонь до мінімального, щоб холодець не бурлив, а лише томився на плиті. Через 2 години вийняти цибулю й моркву, а покласти лаврове листя. Варити ще 3 години.

Потім вийняти варене м'ясо,

обібрати його з кісток, видаляючи шкіру та плівки.
При цьому м'ясо порвати (або порізати) на невеличкі шматки.
Роздавити часник. Бульон процідити через 2-3 слої марлі. До бульону додати роздавлений часник і перемішати. Довести до смаку.

Розливати холодець будемо у разові стаканчики.
На дно кожного стаканчика покласти листочок петрушки або кілька дрібних шматочків вареної моркви, або шматочок кружальця лимона – на ваш смак.
Потім покласти підготовлене м'ясо.

І обережно залити бульоном. Поставити стаканчики з холодцем у холодильник на кілька годин, доки він не застигне.

Перед подачею на стіл стаканчики занурити в окроп на 5-6 секунд і одразу

перевернути на тарілку чи блюдо.

Прикрасити такий холодець можна любим чином, на ваш смак.

Тільки не забувайте, що холодець з індички дуже ніжний, швидко почне текти, тому подавайте його невеликими порціями.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • vorobyshek
  • 24.12.17 - 12:53
  • #

Вкусный холодец!
Я варю из гуся тоже без желатина. Добавляю лапки и головы, тогда он крепче.
А ещё любое мясо на ночь заливаю холодной водой, которую потом сливаю. Это секрет бабушки. Тогда и пены лишней не будет и холодец прозрачнее и чище. Да и вкуснее, проверено годами...

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень
  • vorobyshek
  • 24.12.17 - 12:57
  • #

И ещё, соль и специи добавляются за 1 час до конца приготовления, тогда холодец нежнее будет, намного нежнее. Это также совет бабушки, которым я всегда пользуюсь.
Попробуй.
Только не обижайся, что я тут со своими советами влезла в твой рецепт, хорошо?!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень
  • ra36
  • 24.12.17 - 16:59
  • #

Валя, насчет того, что обязательно надо замачивать мясо на ночь, я не знала. В следующий раз обязательно так сделаю. Я замачивала, если мясо с кровью, но индюшка такая белая, чистая....
А насчет соли - я всегда холодец немного солю в начале. Потом, в конце, добавляю соль вместе с чесноком. Я так всегда варю....
А на советы нельзя обижаться, я только благодарна: век живи - век учись!
Так что, Валечка, не переживай. Спасибо тебе!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • gutka
  • 24.12.17 - 13:41
  • #

З м'яса індички, як на мене, найсмачніший холодець

Аватар пользователя gutka
7 уровень
  • Наталья Man
  • 26.12.17 - 10:49
  • #

Я ніколи з індички на варила! Уявляю як смасно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень
  • ra36
  • 26.12.17 - 16:14
  • #

Дуже смачно!

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Kukurooza
  • 05.01.18 - 21:29
  • #

Ненавиджу готувати холодець, але у вашому виконанні все здається так просто, що навіть хочеться спробувати!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень
  • ra36
  • 05.01.18 - 21:42
  • #

З індички - це ДУЖЕ просто! Не треба ні вичищати, ні вискрібати.. Кістки не дуже великі, а м"ясо світле, ніжне....

Аватар пользователя ra36
6 уровень
  • Вероника1101
  • 22.01.18 - 09:12
  • #

Очень вкусно!

Аватар пользователя Вероника1101
6 уровень
  • ra36
  • 23.01.18 - 18:21
  • #

Спасибо!

Аватар пользователя ra36
6 уровень